Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Το «κόλπο» με τις δαπάνες υγείας και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

4/4/2013 9:40:38 πμ
Οι ασφαλισμένοι θα φορολογούνται για τις ιατρικές και φαρμακευτικές παροχές, τη στιγμή που έχουν ήδη παρακρατηθεί οι σχετικές εισφορές από τα εισοδήματα τους;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Για πρώτη φορά φέτος οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν στις φορολογικές τους δηλώσεις και τις δαπάνες για όλες τις παροχές Υγείας που τους κατέβαλλαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Αυτές οι δαπάνες ναι μεν εκπίπτουν από το φόρο εισοδήματος, ο λόγος όμως που δηλώνονται υποχρεωτικά είναι για να προσμετρηθούν με τα υπόλοιπα ποσά που δηλώνουν οι φορολογούμενοι και, εφόσον το άθροισμα των ποσών ξεπερνάει τα 12.000 ευρώ ετησίως, οι φορολογούμενοι θα πρέπει καταβάλουν την ειδική προσφορά αλληλεγγύης 1-4%.


Οι ασφαλισμένοι λοιπόν θα φορολογηθούν στο άθροισμα των ποσών που θα εμφανίζεται στη δήλωσή τους για όλες τις ιατρικές και φαρμακευτικές παροχές που τους κάλυψαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία από επίδομα για γυαλιά όρασης μέχρι νοσήλια πράγμα «ελαφρώς οξύμωρο» αφού για αυτές τις δαπάνες έχουν ήδη παρακρατηθεί εισφορές από τα εισοδήματα τους.


Ήδη πολλοί ασφαλισμένοι έχουν λάβει από τα ασφαλιστικά τους ταμεία αναλυτικές βεβαιώσεις για κάθε παροχή που τους χορηγήθηκε μαζί με ενημερωτικά σημειώματα για να τα υποβάλουν στις φορολογικές τους δηλώσεις. Με αυτό τον τρόπο τίθεται σε ισχύ η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που επιβάλλει στους φορολογούμενους να δηλώνουν όλα τα ποσά που εισέπραξαν, ακόμη και αν αυτά είναι ποσά δαπανών που τους κάλυψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτως ώστε αν το συνολικό άθροισμα των ποσών ξεπερνάει τα 12.000 ευρώ να πρέπει να καταβληθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

 

Πηγή: healthview.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο