Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Η οικονομία ανοίγει με συμμάχους τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά

Το Gardasil στην Ευρώπη

17/7/2007
Εθνικά Προγράμματα Εμβολιασμού στις χώρες της Ευρώπης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθοςαπό τον Βασίλη Βενιζέλο

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ένταξη του εμβολιασμού με Gardasil®, στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού στις χώρες της Ευρώπης.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ένταξη του εμβολιασμού με Gardasil®, στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού στις χώρες της Ευρώπης. Οι Αρχές Υγείας της Ελβετίας ανακοίνωσαν την απόφαση ένταξης βασικού εμβολιαστικού προγράμματος σε κορίτσια ηλικίας 11 - 14 ετών και ένα πρόγραμμα σε κορίτσια και γυναίκες νεαρής ηλικίας 15 - 19 ετών, στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, έναντι του Ιού των Ανθρώπινων Θηλωμάτων.

Επίσης, ο τομέας Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει, επί της αρχής, να δεχθεί την γνωμοδότηση της Επιτροπής Εμβολιασμού για την εισαγωγή εμβολιαστικού προγράμματος ρουτίνας έναντι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων σε κορίτσια ηλικίας 12 -13 ετών. Η επίσημη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμού στην Κυβέρνηση αναμένεται τον Οκτώβριο του 2007.

Παράλληλα η Γαλλία ανακοίνωσε την ασφαλιστική κάλυψη του εμβολιασμού έναντι του Ιού των Ανθρώπινων Θηλωμάτων με Gardasil® . Το Εθνικό Κοινωνικό Σύστημα Υγείας στην Γαλλία τώρα αποζημιώνει τον εμβολιασμό έναντι του Ιού των Ανθρώπινων Θηλωμάτων με Gardasil® σε κορίτσια 14 ετών και τον εμβολιασμό σε έφηβες και γυναίκες νεαρής ηλικίας από 15 έως 23 ετών, για να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και των άλλων νοσημάτων του γεννητικού συστήματος που σχετίζονται με τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων.

Πριν την Ελβετία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Νορβηγία και το Λουξεμβούργο, συνέστησαν τονεμβολιασμό ρουτίνας έναντι του Ιού των Ανθρώπινων Θηλωμάτων σε κορίτσια προεφηβικής ηλικίας ο οποίος συχνά συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα σε εφήβους και σε νεαρές γυναίκες. Οι αποφάσεις πάρθηκαν με γρήγορες διαδικασίες συγκρινόμενες με αποφάσεις στο παρελθόν για εμβολιαστικά προγράμματα έναντι άλλων νοσημάτων. Παρόμοιες συστάσεις έγιναν στην Αμερική, Καναδά και Αυστραλία.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα


Σχετικά άρθρα

Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα γίνονται υπερμεταδότες αν νοσούν από Covid-19
Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ
Βουδεσονίδη: Μειώνει την επείγουσα ανάγκη νοσηλείας λόγω Covid-19
Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος αναφέρει ότι ενδεχομένως να αποτελεί το νέο μας όπλο
Pfizer: Αναπτύσσει νέο χάπι για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2
210 επιστήμονες εργάστηκαν πυρετωδώς τον τελευταίο χρόνο