Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα στη θεραπεία της νευρικής ανορεξίας;
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη με τη Μαρία Τσιάκα

Το φαρμακείο σύμμαχος για την "Ελευθερία" από την Covid-19

22/1/2021 2:02:59 μμ
Ήδη έχουν εκπαιδευτεί 8 χιλιάδες φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Περισσότεροι από 8000 φαρμακοποιοί έχουν παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΔΕΕΑΦ που αφορά την προαγωγή του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών έχει ολοκληρώσει την εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει αξιολογηθεί από τους εκπαιδευόμενους ως άριστο λαμβάνοντας βαθμολογία 4,7/5. 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς: «Οι φαρμακοποιοί, όπως έχουμε αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν έτσι και σήμερα, μπαίνουν στην εμπροσθοφυλακή θωρακίζοντας τη δημόσια υγεία. Η μάχη με την πανδημία μάς βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να προασπίσουμε το υπέρτατο αγαθό, αυτό της υγείας των πολιτών».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικό - εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τη νόσο COVID-19, τις κατηγορίες των εμβολίων και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, οι οποίες επικαιροποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων και διεθνών οργανισμών. Στην κατάρτισή του συμμετείχε ομάδα φαρμακοποιών υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Χρήστου Λιονή, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η ομάδα των φαρμακοποιών αποτελείτο από τους Ανδρέα Βίτσο, Αντώνη Γεωργακόπουλο, Διαµαντή Κληµεντίδη, Κωνσταντίνο Λιάρα, Βασίλη Μπιρλιράκη και Ελευθέριο Τεπερεκίδη. Σημαντική αποδεικνύεται η συμβολή των φαρμακοποιών στην επιτυχία του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά της νόσου Covid -19 που συμμετείχαν με προτάσεις αλλά και δίνοντας μεγάλο βάρος να πείσουν και να καθοδηγήσουν τους πολίτες στην καταγραφή τους για τη διενέργεια του εμβολιασμού. Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι κρίσιμος κόμβος για την επιτυχία του στόχου του καθολικού εμβολιασμού είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών στον φαρμακοποιό τους. Ο κ. Βαλτάς καταλήγοντας δήλωσε:

«Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους φαρμακοποιούς που από άκρη σε άκρη αυτής της χώρας επιτελούν καθημερινά αυτό το έργο και τους διαβεβαιώνω ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα σταθεί αρωγός με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτήν την προσπάθεια». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με μελέτη της PGEU σε 33 κράτη
Οδηγίες επίλυσης από τον ΠΦΣ και τον ΕΟΠΥΥ






Σχετικά άρθρα

Οι αρχαιρεσίες του ΠΦΣ στις 28 Ιουνίου
Έως τις 26/05 οι δηλώσεις υποψηφίων και συνδυασμών
'Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλη η κίνηση των ΦΥΚ και στα φαρμακεία
Για σχέδιο βελτίωσης της εξυπηρέτησης των ασθενών μίλησε η Θ. Καρποδίνη
Φ.Σ. Πειραιά: 13 φαρμακεία ανήκουν κατά 99% σε μη φαρμακοποιούς
Η διοίκηση δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το επάγγελμα
Γαλλία: Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν επέκταση των υπηρεσιών
Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας