Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Το 2018 ο ΕΟΠΥΥ μπορεί και να μην έχει ληξιπρόθεσμα χρέη

15/11/2017 2:35:23 μμ
Για πρώτη φορά στην ιστορία του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα κεντρικού χαρακτήρα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο Υγείας, αλλά και στις δομές που λειτουργούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ), αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στη σημερινή ομιλία του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.


«Με τις παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται τώρα και στον ΕΟΠΥΥ, με τους συμψηφισμούς του παλαιού απλήρωτου 10%, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο ΕΟΠΥΥ να μπει στο 2018 χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη, για πρώτη φορά στην ιστορία του και στην ιστορία των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας», δήλωσε ο κ. Πολάκης.

Αναφορικά με την ΠΑΜΘ, ανέφερε πως «ενισχύθηκε αρκετά και από κρατική χρηματοδότηση και από τον ΕΟΠΥΥ ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων, ανέβηκαν τα όρια δαπανών στις αγορές υγειονομικού υλικού, δίνοντας τη δυνατότητα προσφοράς υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες», ενώ περιέγραψε και τις παρεμβάσεις που έγιναν στο ΕΚΑΒ (πρόσληψη προσωπικού και ασθενοφόρα).


Σημείωσε ότι ενισχύθηκε το προσωπικό (νοσηλευτικό και ιατρικό) με 32 γιατρούς και 96 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια φροντίδα και 123 γιατρούς και 320 άτομα λοιπού προσωπικού, στη δευτεροβάθμια.

Ο αν. υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο "σπάσιμο" των υγειονομικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι η μία εξ αυτών είναι και η Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. «Θα γίνουν δύο υγειονομικές περιφέρειες από την Καβάλα μέχρι εδώ, με έδρα την Αλεξανδρούπολη», ενώ ανακοίνωσε και την αποσύνδεση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πολάκης ζήτησε τη βοήθεια «όλου του δυναμικού, του τίμιου, του καθαρού, του προοδευτικού επί της ουσίας, που μπορεί να βάλει τη χώρα σε μια άλλη ρότα ανάπτυξης, η οποία δεν θα επιτρέψει ξανά αυτό το οποίο έγινε στο παρελθόν και το οποίο χρεοκόπησε τη χώρα».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας
Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό