Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Η οικονομία ανοίγει με συμμάχους τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά

Τιμολογήθηκε επαναστατική θεραπεία για ασθενείς με Κυστική Ίνωση

14/1/2021 6:43:32 μμ
Χορηγείται σε ασθενείς με επιβαρυμένη κατάσταση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τιμολογήθηκαν στις 8/1/2021 τα φαρμακευτικά προϊόντα με τη δραστική ουσία ivacaftor και το συνδυασμό ivacaftor / tezacaftor / elexacaftor και συμπεριλαμβάνεται στο «Δελτίο Τιμών Νέων φαρμάκων 3ου τριμήνου 2020» του υπ. Υγείας. 

Πρόκειται για την επαναστατική θεραπεία που «παγώνει τη νόσο» και που χάρη σε συντονισμένες προσπάθειες χορηγήθηκε τον περασμένο Απρίλιο σε 30 περίπου ασθενείς με Κυστική Ίνωση σε κρίσιμη κατάσταση, μέσω του προγράμματος της πρώιμης πρόσβασης. 
Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στην επαναστατική θεραπεία επιπλέον ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται σε επιβαρυμένη κατάσταση. 

«Με την τιμολόγηση των 3 φαρμάκων από τα 4 συνολικά φαρμακευτικά προϊόντα της ίδιας εταιρείας που στοχεύουν στα αίτια της νόσου (CFTR modulators), μπαίνουμε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων, εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους από την επιτροπή HTA. Απαραίτητο εργαλείο για τη διαπραγμάτευση θα αποτελέσει το Εθνικό Μητρώο Κυστικής Ίνωσης, το οποίο συστάθηκε κατά προτεραιότητα την περασμένη χρονιά, αποτελώντας και έναν πρώτο οδηγό για τα Μητρώα άλλων παθήσεων. Για την ώρα εκκρεμεί η πλήρης καταχώρηση των στοιχείων στο Μητρώο από τους θεράποντες ιατρούς, ενώ επικαιροποιημένη εικόνα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί η σχετική ενημέρωση στην σύσκεψη της Επιτροπής του Μητρώου Κ.Ι. που συμμετέχω ως εκπρόσωπος των ασθενών», δήλωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης, Δημήτρης Κοντοπίδης. 

Οι ασθενείς που βρίσκονται σε πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης θα πρέπει να καταθέσουν τις συνταγές τους στον ΕΟΠΥΥ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προμήθειας του φαρμάκου. Ο Σύλλογος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία και τον ΕΟΦ, ώστε να εξασφαλιστεί ομαλή μετάβαση χωρίς να υπάρξει διακοπή της θεραπείας, με δυνατότητα παράτασης της προμήθειας μέσω νοσοκομείου ανά μήνα σε περίπτωση που υπάρξουν καθυστερήσεις εκτέλεσης των συνταγών από τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα όσοι ασθενείς έχουν ενταχθεί στην επαναστατική θεραπεία kaftrio/kalydeco εκτός προγράμματος πρώιμης πρόσβασης, θα συνεχίσουν να το προμηθεύονται μέσω ΙΦΕΤ, όπως και όσοι βρίσκονται σε Orkambi μετά από την σχετική απόφαση παράτασης του ΕΟΦ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μερικές φορές οι απαντήσεις δεν είναι τόσο απλές
Ο πολυεθνικός φαρμακευτικός όμιλος είναι πιστοποιημένη B Corp επιχείρηση






Σχετικά άρθρα

Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά
Ένωση Βιοπαθολόγων: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της χρήσης των self tests
Οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι επικίνδυνες, σύμφωνα με την πρόεδρο Χ. Νικολάου
Δ. Μιχαηλίδου: Το 2021 θα εκπονήσουμε σχέδιο 2 δισ. ευρώ για την κοινωνική πολιτική
Η υφυπουργός εργασίας συμμετείχε στη συζήτηση για τη δημόσια υγεία και την οικονομία που διοργάνωσε το ACG Institute
Η πανδημία και οι μειωμένοι εμβολιασμοί οδηγούν την ΕΕ στο «zombification»
Οι κίνδυνοι που αναδεικνύει η ProfitLevel