Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του προέδρου του ΣΦΕΕ με την Α. Μέρκελ

10/10/2012
Σύμφωνο σταθερότητας ζητούν οι φαρμακευτικές εταιρείες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

«Στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να υπάρξει ένα Σύμφωνο Σταθερότητας μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να μπορέσουμε να δούμε συνολικά τα ζητήματα της Υγείας και τις δυνατότητες χρηματοδότησής της».


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Κωνσταντίνος Φρουζής μετά τη συνάντηση που είχε με την Ανγκέλα Μέρκελ, η οποία έγινε σε θετικό κλίμα παρουσία και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ:


«Η φαρμακοβιομηχανία αναγνωρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων μας προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την κρίση και να εισέλθει σε μια αναπτυξιακή τροχιά. Ο ΣΦΕΕ στηρίζει τις πρωτοβουλίες της ανάπτυξης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της πολιτείας.


Μετά την καταβολή της δόσης που αναμένει η χώρα μας, θέλουμε και πρόθεσή μας είναι, να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης μέσα από δομικούς πυλώνες της φαρμακοβιομηχανίας όπως είναι η επένδυση στην έρευνα, η προσφορά και η απασχόληση.


Προϋπόθεση είναι να βρεθεί λύση στα ανοιχτά ζητήματα της φαρμακοβιομηχανίας τα οποία είναι:

  • Η ρευστότητα στην αγορά.
  • Η αποπληρωμή των σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η ελληνική πολιτεία σήμερα στη φαρμακοβιομηχανία.
  • Η επανεξέταση του ανοιχτού θέματος της ζημίας που υπέστησαν οι επιχειρήσεις από το "κούρεμα” των ομολόγων για χρέη παρελθόντων ετών. Το ποσό που χάθηκε λόγω "κουρέματος” αγγίζει το 1 δισ. ευρώ».

 

«Στόχος είναι», δήλωσε ο κος Φρουζής, «να στηρίξουμε κι εμείς την κυβέρνηση στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας και να τη βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Η προσπάθεια αξίζει, καθώς διασφαλίζει την περίθαλψη του ελληνικού λαού, την πρόσβασή του στις καινοτόμες θεραπείες, ενώ προστατεύει και την κοινωνική συνοχή».


Πηγή: healthview.gr



Διαβάστε εδώ το παρασκήνιο της συνάντησης

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ψηφιακά αρχεία που διακινούν πωλούνται κατά μέσο όρο προς 8 ευρώ στο dark web
Οι καταναλωτές καλούνται να επιστρέψουν τα επηρεαζόμενα προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Bain & Company: Πέντε παράγοντες αναδιαμορφώνουν τη φαρμακευτική αγορά
Η προσήλωση στο status quo δεν αποτελεί πλέον βιώσιμη επιλογή
Vican: Λανσάρει τη σειρά The Ordinary στα ελληνικά φαρμακεία
Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Estée Lauder Hellas
Νέα συμφωνία για την Johnson & Johnson Innovative Medicine & τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ
Στόχος η ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες
Όμιλος Σαράντη: Διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα Jordan στα ελληνικά φαρμακεία
Η μάρκα προσφέρει τεκμηριωμένες λύσεις για τη στοματική φροντίδα