Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τι προβλέπει η έκθεση της τρόικας για φάρμακα και νοσοκομεία

11/6/2014 9:46:55 πμ
Μήνας εξελίξεων αναμένεται να είναι ο Ιούνιος στο χώρο της υγείας...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την τήρηση μιας σειράς δεσμεύσεων, τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα μας μέσω των μνημονίων, επισημαίνει στην έκθεσή της η τρόικα. Η έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, περιλαμβάνει μια σειρά αναφορών στον τομέα της Υγείας, οι οποίες καθιστούν "καυτό” το επόμενο διάστημα.

 

Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

 

  • Ολοκλήρωση κλινικού ελέγχου σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα έως το τέλος του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
  • Εάν δεν υπάρξει μείωση στις τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.) έως το τέλος Ιουνίου, θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των τιμών.
  • Επανεξέταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, καθώς και των πληθυσμιακών και χωροταξικών περιορισμών. Θα υπάρξουν αλλαγές έως το τέλος του έτους, με βάση τα όσα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Εκδίδεται θετική λίστα συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων έως τον Ιούλιο.
  • Μέσα στον Ιούνιο, εφαρμόζονται θεραπευτικές οδηγίες ανά πάθηση, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
  • Η χρήση γενοσήμων πρέπει να φτάσει στο 60% έως το τέλος του έτους.
  • Έως το τέλος του 2014, θα εφαρμοστεί στα νοσοκομεία λογιστικό σύστημα με γραμμικό κώδικα (barcode) για τα φαρμακευτικά και τα ιατρικά υλικά.
  • Εντός Ιουνίου, θα ιδρυθεί Ινστιτούτο Κεντρικών Ενοποιημένων Νοσηλίων (DRGs), ενώ το σύστημα θα εφαρμοστεί πολιτικά σε νοσοκομεία το 2015, το οποίο θα συμπληρώνει τα ισχύοντα κεντρικά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ).

 

 

Πηγή: Iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας






Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Συμψηφισμός του clawback με δαπάνες έρευνας σε ποσοστό 50%
Από το βήμα του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κ. Μητσοτάκης: Κράτος δικαίου η αποστολή φαρμάκων «κατΆ οίκον»
Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη