Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Τι αναφέρει για την Υγεία το προσχέδιο του νέου Μνημονίου

8/2/2012
Συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας - Αύξηση συμμετοχής των ασφαλισμένων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA (8/2/2012) το προσχέδιο του νέου Μνημονίου, στο οποίο αναφέρονται ως μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας τα εξής:


"Δαπάνες Υγείας

Οι κύριοι στόχοι μας είναι να φέρουμε τις φαρμακευτικές δαπάνες πιο κοντά στα επίπεδα των άλλων ευρωπαϊκών κρατών και να συνεχίσει η μεταρρύθμιση στη διοίκηση του συστήματος υγείας. Για το 2012 έχουμε θέσει ως στόχο τη μείωση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα εξωτερικών ασθενών από το 1,9 στο 1,5% του ΑΕΠ.

Οι κύριες ενέργειες αφορούν:

  • Προώθηση της χρήσης γενόσημων (π.χ., μέσω υποχρεωτικής συνταγογράφησης κατά ενεργό ουσία), τη μείωση στη μέγιστη τιμή των φαρμάκων, τη μείωση των ορίων φαρμάκων και την αύξηση του αριθμού των φαρμάκων για τα οποία ισχύει η συμμετοχή. Ένας αυτόματος μηχανισμός ανάκτησης κεφαλαίων θα εγγυάται ότι η δαπάνη για τα φάρμακα εξωτερικών ασθενών για το 2012-2015 δεν θα ξεπερνά τα όρια του προϋπολογισμού.

  • Μέσω του νέου ταμείου Υγείας ΕΟΠΥΥ, θα ολοκληρώσουμε επίσης τις εισαγωγές νέων και πιο αποτελεσματικών ως προς το κόστος συμβάσεων για ιατρούς και θα υιοθετήσουμε ενιαίες συνθήκες για την αγορά των υπηρεσιών υγείας. Για τον εξορθολογισμό του συστήματος και την εκμετάλλευση των οικονομιών κλίμακας θα συγχωνεύοσυμε όλα τα ταμεία υγείας στον ΕΟΠΥΥ και θα μεταφέρουμε την ευθύνη του στο υπουργείο Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της