Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Την επιστροφή των βρεφικών προϊόντων ανάπτυξης στα φαρμακεία επιδιώκουν οι φαρμακοποιοί

22/11/2007
Πρωτοβουλία ώστε το κύριο και φυσικό κανάλι διάθεσης των προϊόντων βρεφανάπτυξης να είναι το φαρμακείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την επιστροφή των βρεφικών προϊόντων ανάπτυξης στα ράφια των φαρμακείων επιδιώκουν οι φαρμακοποιοί σε συνερ­γασία με τις εμπλεκό­μενες εταιρείες. Στην Ελλάδα το μεγα­λύτερο κομμάτι της διανομής το κατέχουν τα σουπερμάρκετ και τα πολυκαταστήματα βρεφικών ειδών, γεγονός που δε συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό επισημάνθηκε στη διάρκεια των εργα­σιών του 1ου Φόρουμ Βρεφανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από τον ό­μιλο εταιρειών Dionic και την υποστήριξη του Φαρμακευτικού Συλ­λόγου Πατρών και του Συνεταιρισμού Φαρμα­κοποιών Αχαΐας και Νήσων.
Όπως επεσήμανε ο δι­ευθυντής πωλήσεων της διοργανώτριας εταιρείας, κ. Γιάννης Καραδήμας, τα περισσό­τερα βρεφικά προϊόντα είναι σχεδιασμένα ώ­στε να φτάνουν στον καταναλωτή μέσω του φαρμακείου. «Βασικό κανάλι διανομής σε ό­λη την Ευρώπη είναι το κανάλι των φαρμακεί­ων, κατέχοντας το 70% των συνολικών πωλή­σεων. Ο Ευρωπαίος καταναλωτής θεωρεί αυτονόητο πως τα προϊόντα βρεφανάπτυξης θα τα αναζητήσει στο φαρμακείο, εμπι­στεύεται το φαρμακο­ποιό και κατ’ επέκταση εμπιστεύεται τα προϊό­ντα που διατίθενται μέ­σα από το φαρμακείο. Είναι συνεπώς για την Ευρώπη το κύριο και φυσικό κανάλι διάθε­σης των προϊόντων βρεφανάπτυξης». Ωστόσο η εικόνα που ε­πικρατεί στη χώρα μας είναι τελείως διαφορε­τική από αυτή που ι­σχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
Περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της FIP






Σχετικά άρθρα

Η ανταπόκριση των φαρμακοποιών σε φυσικές καταστροφές και έκτακτες ανάγκες
Περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της FIP
Νέες λύσεις για τις ελλείψεις φαρμάκων προτείνει ο ΦΣΘ στον πρωθυπουργό
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ενόψει της 89ης ΔΕΘ
Κ. Μανωλόπουλος: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου του Φ.Σ. Αττικής
Αρκετές οι εκκρεμότητες που συσσωρεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες, αναφέρει
Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR