Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Την αύξηση της παραγωγής αντιβιοτικών ζητά η Ευρώπη από τη βιομηχανία

19/7/2023 2:07:09 πμ
Και θέτει ως προτεραιότητα την αποφυγή των ελλείψεων τον ερχόμενο χειμώνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οργανισμοί φαρμάκων και ο ΕΜΑ δημοσιεύουν συστάσεις προς τα κράτη – μέλη προκειμένου να αποφευχθούν οι ελλείψεις βασικών αντιβιοτικών για αναπνευστικές λοιμώξεις τον ερχόμενο χειμώνα. 

Οι συστάσεις συντάχθηκαν με τη συμβολή της ειδικής επιτροπής για τις ελλείψεις και την ασφάλεια των φαρμάκων MSSG και περιλαμβάνουν: την αύξηση της παραγωγής βασικών αντιβιοτικών έγκαιρα, την παρακολούθηση της προσφοράς και της ζήτησης με την επισήμανση ότι οι εμπλεκόμενοι δεν πρέπει να στοκάρουν φάρμακα που δεν χρειάζονται γιατί αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη συνετή χρήση τους με καμπάνιες αλλά και τις ορθές συμβουλές από τους επαγγελματίες υγείας.

Παράλληλα ο ΕΜΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύονται ότι θα παρακολουθούν στενά την αγορά ώστε να εντοπίζουν έγκαιρα μη αναμενόμενα προβλήματα στον εφοδιασμό και να λαμβάνουν σχετικά μέτρα, ενώ διοργανώνουν μια μεγάλη συνεδρίαση για το θέμα στις 20 Ιουλίου με εκπροσώπους από τα υπουργεία Υγείας των χωρών και της βιομηχανίας. 

Σε δηλώσεις της η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη τόνισε: «Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών μας σε βασικά αντιβιοτικά, συμπληρώνοντας τη συνεχιζόμενη διαδικασία για την ανάπτυξη ενός καταλόγου κρίσιμων φαρμάκων της Ε.Ε.».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καλεί τον ΕΟΦ να αναλάβει δράση άμεσα
Η αναγνώριση και η επέκταση των υπηρεσιών τους στο επίκεντρο






Σχετικά άρθρα

Νέοι «κόφτες» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση τον επόμενο μήνα
Ανακοίνωση του υπ. Υγείας σε εκδήλωση του ΣΦΕΕ
Ένωση Παθολόγων: Τα φάρμακα για την παχυσαρκία δεν είναι lifestyle σκευάσματα
Θα πρέπει να συνταγογραφούνται από όλους τους παθολόγους
230 φαρμακευτικά σκευάσματα τέθηκαν εκτός αγοράς το 2025
Σύμφωνα με λίστα του ΕΟΦ