Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου


Την ανάκληση νεφελοποιητών αποφάσισε ο ΕΟΦ

12/6/2018 1:12:56 μμ
Κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ανάκληση συγκεκριμένων νεφελοποιητών Aquilon, κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

Τα εν λόγω προϊόντα (περιλαμβανομένων των νεφελοποιητών Aquilon2, Aquilon, Aquilon+, Aquilon Pro) έχουν κατασκευαστεί με άγνωστες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να μην τεκμηριώνεται η ασφάλειά τους.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η αρμόδια Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε στην ανάκληση του πιστοποιητικού CE και την απαγόρευση διάθεσης των εν λόγω προϊόντων, ωστόσο η κατασκευάστρια εταιρεία (AFP Medical) συνέχισε να τα διακινεί.

Επισημαίνεται ότι ο νεφελοποιητής και η συσκευασία φέρουν σήμανση CE, η οποία όμως έχει αποκτηθεί χωρίς την απαραίτητη ρυθμιστική εποπτεία.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι εταιρείες-διανομείς των προϊόντων στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες τους και να αποσύρουν τους συγκεκριμένους κωδικούς από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του Ε.Ο.Φ.

Δείτε εδώ τους κωδικούς των μοντέλων που πρέπει να αποσυρθούν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπό έρευνα δεύτερη ουσία-πρόσμειξη στη βαλσαρτάνη της Zhejiang Huahai


Σχετικά άρθρα

Μειώνεται το clawback για γενόσημα και εμβόλια
Με νέα απόφαση του υπουργού Υγείας
Θα χορηγηθούν τα αναδρομικά και στους γιατρούς του ΕΣΥ
Τι αποφασίσθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό
Νέα όρια στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων
Με κούρεμα 20%, σύμφωνα με τους παθολόγους