Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Την ανάκληση φλεβοκαθετήρων αποφάσισε ο ΕΟΦ

21/1/2019 1:51:21 μμ
Βρέθηκε ξένο σώμα και στίγματα σε δείγματα παρτίδων συγκεκριμένης εταιρείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων του φλεβοκαθετήρα PLUSCAN ALPHA I.V. CANNULA της εταιρείας MEDIIPLUS (INDIA) LIMITED, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για τις παρτίδες 61084/464 και 60271/120, σε δείγματα των οποίων βρέθηκε ξένο σώμα και μαύρα στίγματα, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους που διεξήγε Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ

Η απόφαση ανάκλησης των εν λόγω παρτίδων αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, εφόσον οι φλεβοκαθετήρες δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές. Η εταιρεία ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-MEDICAL EQUIPMENT, η οποία διακινεί το προϊόν στην ελληνική αγορά, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των ανωτέρω παρτίδων, προκειμένου να τις αποσύρουν.

Ο ΕΟΦ ενημερώνει την υπεύθυνη εταιρεία ότι τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του Οργανισμού, εφόσον ζητηθούν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά τις νέες συστάσεις του EFSA






Σχετικά άρθρα

200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία