Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Τη μηδενική συμμετοχή στα γενόσημα επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας

9/3/2018 12:58:01 μμ
Δηλώσεις του υπουργού για τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αποκάλυψε στη Βουλή ότι, σε συνεργασία με τη φαρμακοβιομηχανία αλλά και τους δανειστές, επεξεργάζονται μια ρύθμιση που θα οδηγεί σε ελάχιστη ή και μηδενική οικονομική επιβάρυνση του πολίτη, όταν επιλέγει γενόσημο.


Αυτό γιατί, όπως παραδέχεται ο ίδιος υπουργός, «παρά τη σοβαρή υποχώρηση της δημόσιας δαπάνης και παρά τις συνεχείς μειώσεις τιμών, το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών στο κόστος φαρμάκων έχει αυξηθεί».


«Το μοντέλο της φαρμακευτικής πολιτικής έχει εξαντλήσει τα όρια του, παράγει πλέον αδιέξοδα και απαιτείται στη μεταμνημονιακή περίοδο ριζική αλλαγή μείγματος, τόσο στην τιμολογιακή όσο και στην αποζημιωτική πολιτική. Το πραγματικό πρόβλημα σε αυτή τη συζήτηση είναι η πολύ σημαντική οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για να έχουν τα φάρμακα τους», είπε χαρακτηριστικά.


Αυτά δήλωσε ο υπουργός στην ομιλία του για την πρόταση Προανακριτικής της Νέας Δημοκρατίας, κατά την οποία ανέφερε ότι το στοίχημα για το υπουργείο είναι να ανακουφιστεί η κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, μια κρίσιμης σημασίας παρέμβαση ήταν, κατά τον υπουργό, η πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας (ν. 4368/2016), ενώ συμπλήρωσε ότι «εδώ και 2,5 χρόνια η τιμολόγηση και ανατιμολόγηση των φαρμάκων γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του Ε.Ο.Φ., με διαφάνεια και ξεκάθαρους κανόνες, αυστηρά στο πλαίσιο της νομιμότητας, μετά από θεσμικό διάλογο με τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, με δημόσια διαβούλευση του Δελτίου Τιμών με τους ενδιαφερόμενους, χωρίς επιλεκτικές ή "φωτογραφικές" ρυθμίσεις, χωρίς διαμεσολαβήσεις υπουργικών συμβούλων. Και αυτό γίνεται με την εγγύηση του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού του Ε.Ο.Φ. και της Διοίκησης του, αλλά και προσωπικά της Προέδρου του κ. Κατερίνας Αντωνίου που αποτελεί υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού για την επιστημονική του συγκρότηση, τη θεσμική συμπεριφορά, το ήθος διακυβέρνησης, την εντιμότητα, την ακεραιότητα και την αφοσίωση στο Δημόσιο συμφέρον».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου κατά τη διάρκεια κρίσεων
Για το χρονικό διάστημα που θα είναι κλειστές οι φαρμακευτικές εταιρείες


Σχετικά άρθρα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Αποκλειστικό: Έρχεται νέα διευρυμένη λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Η ανακοίνωση έγινε χθες σε ευρεία σύσκεψη για τις ελλείψεις φαρμάκων
Έκλεισε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα με απόφαση του Οργανισμού
Την καταγγελία κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών