Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τεράστιο το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών για τις νέες τεχνολογίες

10/11/2025 5:04:41 μμ
Περισσότεροι από 1500 γράφτηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι εγγραφές στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για φαρμακοποιούς που πραγματοποιείται από το ΕΚΠΑ, το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Health Hub συνεχίζουν να αυξάνονται εκθετικά. Από τις 13/10 περισσότεροι από 1.500 φαρμακοποιοί υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής αποδεικνύοντας την ανάγκη του κλάδου για συνεχή εκπαίδευση και ψηφιακή αναβάθμιση.

 

Ο Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ και ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος δήλωσε πως «πρόκειται για ένα έργο με πανελλαδικό αντίκτυπο, που δίνει τη δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να αποκτήσουν ενιαία, πιστοποιημένη και πρακτικά εφαρμόσιμη γνώση γύρω από τα ψηφιακά εργαλεία και τις νέες τεχνολογίες υγείας. H πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει στη δημιουργία μιας οριζόντιας κουλτούρας ψηφιακών δεξιοτήτων».

 

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί «καρπός» του μνημονίου συνεργασίας του ΠΦΣ με το Health Hub, περιλαμβάνει θεματολογία που δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα προγράμματα σπουδών όπως: φαρμακευτική φροντίδα, φαρμακοεπαγρύπνηση, συνταγογράφηση και επικοινωνία με ασθενείς, διαχείριση θεραπευτικών προκλήσεων, ενσωμάτωση της AI και των ψηφιακών εργαλείων στη φαρμακευτική πράξη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα παρέχει η κυβέρνηση για την εκπαίδευσή τους
Σύμφωνα με την πρώτη του σχετική έκθεση






Σχετικά άρθρα

PGEU: Σε 26 χώρες της Ε.Ε. οι φαρμακοποιοί εκπαιδεύουν τους ασθενείς στη χρήση inhalers
Παρουσίαση έρευνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα 'Ασθματος
Κονταροχτυπήματα φαρμακοποιών με φόντο τη νέα πύλη ΚΜΕΣ
Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που απαιτούν διορθώσεις και χειρισμό
Φ.Σ. Ηρακλείου: Υψηλό το επίπεδο των 28 προτάσεων στον Διαγωνισμό Καινοτομίας
Περισσότερες από τις μισές αφορούν ψηφιακά εργαλεία
Σε κρίση το κοινοτικό φαρμακείο
Ερευνητές καλούν τις φαρμακευτικές σχολές να συνδράμουν