Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Τεράστιο το αποτύπωμα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών στο περιβάλλον

30/10/2022 7:17:13 μμ
H AstraZeneca αναλαμβάνει σχετικές δράσεις με «σημαία» της την επιστήμη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Η επιστήμη μπορεί να νικήσει - Science Can Win», αυτό είναι το όνομα της καμπάνιας που ξεκινά η AstraZeneca στις ΗΠΑ με στόχο να ενημερώσει για τις σημαντικές περιβαλλοντικές της δράσεις.

Σε ένα νέο βίντεο (εδώ) περιγράφει πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να βλάψει την υγεία και πώς εταιρείες όπως η AstraZeneca μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους για να συμβάλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και να παράγουν τα φάρμακά τους με διαφορετικό και βιώσιμο τρόπο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AstraZeneca, η οποία απασχολεί περισσότερους από 83.000 εργαζομένους σε μεγάλες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Ασία, έχει θέσει στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων κατά 98% παγκοσμίως έως το 2026 αλλά και να επιτύχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

«Η βιωσιμότητα είναι θεμελιώδης, όχι μόνο για την υγεία του πλανήτη, αλλά και για την υγεία της κοινωνίας και των ανθρώπων μας», δήλωσε εκπρόσωπος της AstraZeneca στο Fierce Pharma Marketing, επισημαίνοντας ότι εκτός από την άνοδο της θερμοκρασίας και επιπέδων της θάλασσας, ο κόσμος πλήττεται και από την αύξηση των χρόνιων ασθενειών και της ανισότητας στην υγεία.
«Πιστεύουμε ότι η επιστήμη είναι το κλειδί απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις. Έτσι, εξετάζουμε κάθε τομέα της επιχείρησής μας για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, διασφαλίζοντας ότι η βιωσιμότητα είναι μέρος του DNA μας και ενσωματώνεται σε ό,τι κάνουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
Στις 25 και 26 Μαΐου 2024 από την Aristotle Team of Pharmacy






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν