Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Τεράστιο το αποτύπωμα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών στο περιβάλλον

30/10/2022 7:17:13 μμ
H AstraZeneca αναλαμβάνει σχετικές δράσεις με «σημαία» της την επιστήμη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Η επιστήμη μπορεί να νικήσει - Science Can Win», αυτό είναι το όνομα της καμπάνιας που ξεκινά η AstraZeneca στις ΗΠΑ με στόχο να ενημερώσει για τις σημαντικές περιβαλλοντικές της δράσεις.

Σε ένα νέο βίντεο (εδώ) περιγράφει πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να βλάψει την υγεία και πώς εταιρείες όπως η AstraZeneca μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους για να συμβάλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και να παράγουν τα φάρμακά τους με διαφορετικό και βιώσιμο τρόπο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AstraZeneca, η οποία απασχολεί περισσότερους από 83.000 εργαζομένους σε μεγάλες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Ασία, έχει θέσει στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων κατά 98% παγκοσμίως έως το 2026 αλλά και να επιτύχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

«Η βιωσιμότητα είναι θεμελιώδης, όχι μόνο για την υγεία του πλανήτη, αλλά και για την υγεία της κοινωνίας και των ανθρώπων μας», δήλωσε εκπρόσωπος της AstraZeneca στο Fierce Pharma Marketing, επισημαίνοντας ότι εκτός από την άνοδο της θερμοκρασίας και επιπέδων της θάλασσας, ο κόσμος πλήττεται και από την αύξηση των χρόνιων ασθενειών και της ανισότητας στην υγεία.
«Πιστεύουμε ότι η επιστήμη είναι το κλειδί απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις. Έτσι, εξετάζουμε κάθε τομέα της επιχείρησής μας για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, διασφαλίζοντας ότι η βιωσιμότητα είναι μέρος του DNA μας και ενσωματώνεται σε ό,τι κάνουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η αποζημίωση θα υπολογίζεται με τη δραστική ουσία και όχι τη θεραπευτική κατηγορία
Στην ετήσια εκδήλωση της εταιρείας συμμετείχε η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος Αna Vega


Σχετικά άρθρα

RAFARM: 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Win Medica: Νέα διοίκηση & νέα βιομηχανική μονάδα στην Τρίπολη
Και πολλά νέα επενδυτικά σχέδια
Η Karabinis Medical bronze χορηγός στο 1ο AI Hackathon
Στηρίζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Σε ένα ευχάριστο και άκρως εορταστικό κλίμα