Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΤΕΑΥΦΕ: Τα 46,4 εκατ. ευρώ έφθασαν οι εισφορές το 2023

29/1/2024 9:19:30 μμ
Είναι αυξημένες κατά 9,65% σε σχέση με πέρσι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Mε θετικό πρόσημο, όσον αφορά τις εισφορές και την αξία της κινητής περιουσίας, έκλεισε το 2023 για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ).


Συγκεκριμένα, το ύψος των εισφορών το 2023 διαμορφώθηκε στα 46,4 εκατ. ευρώ έναντι 42,3 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9,65%. Παράλληλα, η αξία της κινητής περιουσίας του Ταμείου ανήλθε σε 381,8 εκατ. ευρώ, από 324,9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2022. Η απόδοση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ενισχύθηκε κατά 8,52%. Για την τρέχουσα χρήση πέντε είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει προς υλοποίηση το Ταμείο.

Αυτές είναι:

1. Να ολοκληρωθεί η αποθεματοποίηση του Ταμείου τα έτη 2024-2025.

2. Η αύξηση των εισφορών μέσω συνεχών ελέγχων των εργοδοτών, στους οποίους παρέχεται και η δυνατότητα της ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών προηγούμενων ετών.

3. Η εντονότερη εξωστρέφεια μέσω της προβολής του έργου που επιτελεί το Ταμείο προς τους ασφαλισμένους του και τους συνταξιούχους, αλλά και προς τα ΜΜΕ και σε παράγοντες της Πολιτείας.

4. Η διασύνδεση μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης που προτίθεται να ξεκινήσει το Ταμείο.

5. Η αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, Ελ. Ντούμας «ο πήχης των στόχων μας ανεβαίνει φέτος ακόμη πιο ψηλά. Επιδίωξή μας είναι να ενδυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ το Ταμείο εξασφαλίζοντας έτσι την πραγματοποίηση των οικονομικών και ασφαλιστικών απαιτήσεων των μελών μας, να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους εργοδότες, αλλά και με παράγοντες της Πολιτείας και βεβαίως να βελτιώσουμε μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης την εμπειρία και την ικανοποίηση των υπαλλήλων μας που με το έργο τους στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με τη φαρμακοβιομηχανία






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο