Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΤΕΑΥΦΕ: Τα 46,4 εκατ. ευρώ έφθασαν οι εισφορές το 2023

29/1/2024 9:19:30 μμ
Είναι αυξημένες κατά 9,65% σε σχέση με πέρσι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Mε θετικό πρόσημο, όσον αφορά τις εισφορές και την αξία της κινητής περιουσίας, έκλεισε το 2023 για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ).


Συγκεκριμένα, το ύψος των εισφορών το 2023 διαμορφώθηκε στα 46,4 εκατ. ευρώ έναντι 42,3 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9,65%. Παράλληλα, η αξία της κινητής περιουσίας του Ταμείου ανήλθε σε 381,8 εκατ. ευρώ, από 324,9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2022. Η απόδοση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ενισχύθηκε κατά 8,52%. Για την τρέχουσα χρήση πέντε είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει προς υλοποίηση το Ταμείο.

Αυτές είναι:

1. Να ολοκληρωθεί η αποθεματοποίηση του Ταμείου τα έτη 2024-2025.

2. Η αύξηση των εισφορών μέσω συνεχών ελέγχων των εργοδοτών, στους οποίους παρέχεται και η δυνατότητα της ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών προηγούμενων ετών.

3. Η εντονότερη εξωστρέφεια μέσω της προβολής του έργου που επιτελεί το Ταμείο προς τους ασφαλισμένους του και τους συνταξιούχους, αλλά και προς τα ΜΜΕ και σε παράγοντες της Πολιτείας.

4. Η διασύνδεση μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης που προτίθεται να ξεκινήσει το Ταμείο.

5. Η αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, Ελ. Ντούμας «ο πήχης των στόχων μας ανεβαίνει φέτος ακόμη πιο ψηλά. Επιδίωξή μας είναι να ενδυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ το Ταμείο εξασφαλίζοντας έτσι την πραγματοποίηση των οικονομικών και ασφαλιστικών απαιτήσεων των μελών μας, να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους εργοδότες, αλλά και με παράγοντες της Πολιτείας και βεβαίως να βελτιώσουμε μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης την εμπειρία και την ικανοποίηση των υπαλλήλων μας που με το έργο τους στηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο 29 και 30 Ιουνίου 2024


Σχετικά άρθρα

ΣΦΕΕ: Η τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα είναι διασφαλισμένη τον Αύγουστο
Αν παρατηρηθούν ελλείψεις θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού οι ευθύνες, τονίζουν οι εκπρόσωποί του κλάδου
Θέματα διαφάνειας στις συμβάσεις της Ε.Ε. για τα εμβόλια Covid-19
Τι αποφάνθηκε το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.
ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2