Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Τα πιο επιδραστικά πρόσωπα στη φαρμακευτική βιομηχανία και αγορά

14/5/2023 7:55:15 μμ
Και το όραμά τους στο πεδίο που δραστηριοποιούνται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η φαρμακευτική βιομηχανία αλλάζει με ταχείς ρυθμούς και με σημαντικές καινοτομίες σε διάφορους τομείς τη δραστηριότητάς τους, π.χ. στην ανάπτυξη φαρμάκων μέσω της AI αλλά και στις κλινικές μελέτες. Το Fierce Pharma καταγράφει τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ή θα έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στις εξελίξεις της αγοράς. 

Πρώτος στη λίστα είναι ο Bill Anderson, νυν CEO της Bayer και πρώην CΕΟ της Roche που ξεχωρίζει για το ελεύθερο πνεύμα και την αντισυμβατικότητά του. Με τολμηρές αποφάσεις, μείωσε τις συνολικές δαπάνες της Roche, ενισχύοντας την Έρευνα & Ανάπτυξη, εξάλειψε τη γραφειοκρατία και ενδυνάμωσε το προσωπικό. Φαίνεται ότι με την ίδια φιλοσοφία θα διοικήσει στην Bayer, καθώς όπως είπε: «Προσλαμβάνουμε τους κορυφαίους αποφοίτους από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, και μετά έχουμε πολλούς άλλους ανθρώπους να τους λένε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Δεν έχει νόημα».

Πολλά αναμένονται και από τον Christopher Boerner που εντός του έτους θα αναλάβει τη θέση του CEO στην Bristol Myers Squibb. Με μεγάλη εμπειρία σε εμπορικές θέσεις, ο Boerner θα αναλάβει να «σώσει» την εταιρεία από απώλειες πατεντών σημαντικών φαρμάκων της και να εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη από μια σειρά νέων εγκεκριμένων σκευασμάτων. Παράλληλα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον δηλώνοντας ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες σαφώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, ωστόσο η εταιρεία δεν θα αφήσει πίσω την προσωπική επαφή και αλληλεπίδραση με τους stakeholders.

Επόμενος στη λίστα είναι ο πρωτοπόρος καθηγητής του MIT Jim Collins, Ph.D., ο πρώτος που εργάστηκε στο πεδίο της συνθετικής βιολογίας και εδώ και δύο δεκαετίες συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών και διαγνωστικών πλατφορμών. Επιπλέον αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την ανακάλυψη και το σχεδιασμό νέων αντιβιοτικών. Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος πολλών εταιρειών του κλάδου ως επιστημονικός σύμβουλος. Με 30 χρόνια εμπειρία σε υψηλές θέσεις στη φαρμακευτική αγορά, η Marianne de Backer, Ph.D. ανέλαβε το ρόλο της CEO στη Vir Biotechnology, μιας εταιρείας που έγινε διάσημη για τη θεραπεία κατά της Covid-19. Το όραμά της για την εταιρεία είναι ξεκάθαρο: πρώτη προτεραιότητα είναι οι λοιμώδεις παθήσεις, με θεραπείες για την ηπατίτιδα Β και D αλλά και μια προφυλακτική θεραπεία κατά της γρίπης που βρίσκεται σε μελέτες φάσης 2. Επίσης ερευνά και την ανάπτυξη αντισωμάτων επόμενης γενιάς.

Στη λίστα του Fierce Pharma αναφέρονται επίσης οι εξής:
K. Fortney συνιδρύτρια & CEO της BioAge Labs, Ch. Gibson CEO της Recursion, B. Greene CEO της Sage Therapeutics, H. Hoppenot CEO της Incyte, CJ Burton ιδρύτρια του οργανισμού «Women of Color in Pharma», C. June ερευνητής γονιδιακών θεραπειών και CAR-T τεχνολογιών, E. Kakkis CEO της Ultragenyx, Ed. Kaye CEO της Stoke, D. Koller ιδρύτρια της Insitro, D. Liu ιδρυτής των Editas Medicines, Prime Medicines & Beam Therapeutics, F. Marshall πρόεδρος των Ινστιτούτων Βιοϊατρικής έρευνας της Novartis (NIBR), S.M. Johnson CEO της Daré Bioscience, An. Papiernik πρόεδρος Δ.Σ. της Sofinnova Partners, P. Soriot CEO της AstraZeneca, K. Stueland CEO της GeneDx, D. Zohar ιδρύτρια & CEO της PureTech Health.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Σχετικά άρθρα

KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας
Εντυπωσιακή η παρουσία της FITO στο Hellas Pharm 2024
Η εταιρεία επικοινώνησε τις μεγάλες αλλαγές που έχει υλοποιήσει στα προϊόντα της
Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας