Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τα παλιά συνταγολόγια του ΙΚΑ θα χρησιμοποιηθούν ως βιβλιάρια υγείας

6/2/2019 4:05:08 μμ
Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέχρι την οριστική κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για νέα βιβλιάρια υγείας σε όσους αποκτούν δικαίωμα ασφαλιστικής ικανότητας για πρώτη φορά, καθώς και σε όλους τους υπαγόμενους στον ΕΦΚΑ φορείς, ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι θα δίνονται για χρήση ως βιβλιάρια υγείας (με τα προβλεπόμενα στοιχεία του ασφαλισμένου στο εξώφυλλο), τα παλαιού τύπου συνταγολόγια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που θα έχουν προηγουμένως ακυρωθεί.

 


Αυτό γιατί, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους αλλά και τις διατάξεις του ΠΔ 121/2018, από τη μία ο γιατρός οφείλει να καταγράφει στα βιβλιάρια υγείας τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και από την άλλη ο φαρμακοποιός ελέγχει στα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων την καταγραφή των φαρμάκων, προκειμένου να εκτελέσει τις συνταγές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει






Σχετικά άρθρα

Ευρεία σύσκεψη για ΦΥΚ
Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
ΕΟΦ: Προσοχή στον διαχωρισμό συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων φυτικής προέλευσης
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει τη νομοθεσία για την προϊοντική αυτή κατηγορία
Στον Στέλιο Λιναρδάκη η διανομή των ΦΥΚ στην Επικράτεια
Θα συνδράμουν και ιδιωτικές φαρμακαποθήκες