Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τα νέα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά

5/9/2018 10:37:29 πμ
Βρίσκονται υπό επεξεργασία από τον Ε.Ο.Φ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία διαβούλευσης με τον Ε.Ο.Φ. για τα νέα φάρμακα που ζήτησαν τιμή κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Ο κατάλογος με τα φάρμακα, που βρίσκονται υπό επεξεργασία από τον Ε.Ο.Φ. μέχρι να σταλούν στο υπουργείο Υγείας για έγκριση, αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή και οι φαρμακευτικές είχαν περιθώριο μέχρι χθες να καταθέσουν πρόσθετα δικαιολογητικά και να διαπραγματευτούν διαφορετική τιμή με τον Ε.Ο.Φ. σε δια ζώσης συνάντηση με το αρμόδιο τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων.

Σε αναμονή για χορήγηση τιμής βρίσκονται 143 νέα συνταγογραφούμενα φάρμακα (εδώ) και άλλα 7 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα-ΜΗΣΥΦΑ (εδώ) που υπέβαλαν αιτήσεις τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο που πέρασε.

Από τα 143 συνταγογραφούμενα νέα προϊόντα, τα 15 αφορούν νέες δραστικές ουσίες και τα 76 είναι γενόσημα. Επιπλέον, περιλαμβάνονται στο σχετικό κατάλογο 3 υβριδικά, 11 όμοια βιολογικά, 10 καλώς καθιερωμένης χρήσης, ένα σταθερού συνδυασμού, δύο με γνωστή δραστική και 23 που κατατέθηκαν με πλήρη αίτηση.
Για 23 από αυτά, ο Ε.Ο.Φ. ανέφερε ότι δεν πληρούν τις διατάξεις τιμολόγησης, και για τα οποία δεν προέβλεψε τιμή.

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης επεξεργασίας από τον ΕΟΦ, οι προτεινόμενες τιμές θα σταλούν στο υπουργείο Υγείας για την έκδοση Δελτίου Τιμών Φαρμάκων από τον υπουργό, Ανδρέα Ξανθό.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό