Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τα γενόσημα μπορούν να εξοικονομήσουν δισεκατομμύρια

30/8/2018 1:01:32 μμ
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Ένωση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Medicare, το αμερικανικό σύστημα δημόσιας ασφάλισης υγείας, θα μπορούσε να εξοικονομήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της American Medical Association (Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης).


Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη διαπίστωσε ότι το Medicare θα μπορούσε να εξοικονομήσει 925 εκατομμύρια δολάρια το 2016, εάν τα ακριβά επώνυμα φάρμακα είχαν αντικατασταθεί με φθηνότερα γενόσημα, με τους ερευνητές να σημειώνουν ενδεικτικά ότι «…για τα 10 πιο ακριβά συνδυαστικά φάρμακα, η συνολική δυνατή μείωση των δαπανών, μεταξύ 2011 και 2016, υπολογίστηκε σε 2,7 δισ. δολάρια. Λαμβάνοντας υπόψη τα rebates από τις κατασκευάστριες εταιρείες, με το μέσο ποσοστό που αναφέρθηκε από τη Medicare, οι πιθανές εξοικονομήσεις έχουν εκτιμηθεί συνολικά στα 2,1 δισ. δολάρια».


 

Η μελέτη δείχνει ακόμα ότι η εκπαίδευση των γιατρών σχετικά με τα οφέλη των γενόσημων φαρμάκων θα μπορούσε να επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων: «Η προώθηση της χρήσης των γενοσήμων, μέσω της εκπαίδευσης των ιατρών που συνταγογραφούν για θεραπευτικούς λόγους, και οι ορθολογικότερες πολιτικές αντικατάστασης ακριβότερων φαρμάκων με γενόσημα μπορεί να προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για την επίτευξη ουσιαστικών αποταμιεύσεων».


 

Οι Αμερικανοί ερευνητές τόνισαν, επίσης, το γεγονός ότι, ενώ η τιμή των ακριβών επώνυμων φαρμάκων έχει σταθερά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, συμβαίνει το αντίθετο με την τιμή των γενόσημων φαρμάκων που συνεχίζει να μειώνεται.


 

Παράλληλα με την αύξηση των πιέσεων που ασκούν οι μάνατζερς παροχών φαρμακείων (pharmacy benefit managers - PBMs) σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των αυξανόμενων τιμών των φαρμάκων, οι αρμόδιοι της κυβέρνησης Trump εξήγγειλαν επίσης πολιτικές που αποσκοπούν στην παρακολούθηση της ταχείας έγκρισης γενόσημων φαρμάκων στο πλαίσιο του σχεδίου τιμολόγησης φαρμάκων «American Patients First».


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Αδ. Γεωργιάδης στοχεύει να καλύψει και άλλα αιτήματα του κλάδου
Και παρέχει στους φαρμακοποιούς τα απαραίτητα στοιχεία και εκπαιδευτικά εργαλεία






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό