Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τα ΦΥΚ παραμένουν τελικά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

8/7/2015 9:52:43 πμ
Τι θα σήμαινε η διάθεση αυτών των φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ παραμένουν τελικά τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με το in.gr ο υπουργός δήλωσε ότι «υπάρχει μια σκέψη να δοθεί η δυνατότητα σε πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας με κινητικά προβλήματα να μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους από ιδιωτικά φαρμακεία, όταν λόγω απόστασης δεν μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν το πλησιέστερο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ». Αυτό όμως, αν θα πραγματοποιηθεί, αναμένεται μετά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Σημειωτέον ότι σύλλογοι ασθενών με σοβαρές παθήσεις είχαν αντιδράσει έντονα στις φήμες που ήθελαν το υπουργείο Υγείας να εξετάζει τη διάθεση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία που θα προκαλούσε μεγάλες αλλαγές στην πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ), κατά τον οποίο το μέτρο αυτό δεν θα συνέφερε ούτε τους ασθενείς (αφού από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έπαιρναν εξάμηνες συνταγές), ούτε τα ιδιωτικά φαρμακεία (τα οποία δεν θα μπορούσαν να καλύψουν το κόστος), ούτε το κράτος (αφού τα ακριβά φάρμακα τα προμηθεύεται ο ΕΟΠΥΥ 40% φτηνότερα από ότι ο ιδιωτικός τομέας).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προκειμένου οι φαρμακοποιοί να προάγουν την αυτοφροντίδα
Αίτημα προς τη Θ. Καρποδίνη και τα συναρμόδια υπουργεία






Σχετικά άρθρα

ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ
FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά