Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα διευρυμένα φαρμακεία θα κλείνουν στις 21:00

17/5/2019 3:36:52 μμ
ΠΦΣ: Τέλος στο αρρύθμιστο ωράριο και στον κανιβαλισμό μεταξύ των συναδέλφων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως «το πρώτο βήμα για την εξομάλυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων» χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) τη ψήφιση της τροπολογίας για το ανώτατο χρονικό όριο λειτουργίας των διευρυμένων φαρμακείων. Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, η ψήφιση αυτή είναι «αποτέλεσμα της μεθοδευμένης προσπάθειας των τελευταίων δύο μηνών της διοίκησης του ΠΦΣ, ως συνέχεια των προσπαθειών και των προηγουμένων διοικήσεων του ΠΦΣ, οι οποίες με συνέπεια διεκδικούσαν τα τελευταία χρόνια την κατάργηση των μνημονιακών νόμων περί ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων».

Η τροπολογία -μεταξύ άλλων- ορίζει ότι τα διευρυμένα φαρμακεία θα λειτουργούν εντός του χρονικού πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης, το οποίο πρακτικά σημαίνει μέχρι τις 21:00 τις καθημερινές ημέρες και μέχρι τις 20:00 το Σάββατο, καθώς και ότι επαναφέρονται οι υποχρεωτικές αργίες.

Η ρύθμιση αυτή, κατά τον ΠΦΣ, δίνει ένα τέλος στο αρρύθμιστο ωράριο και στον «κανιβαλισμό μεταξύ των συναδέλφων», ενώ ενισχύει το θεσμό των διανυκτερεύσεων και κυρίως βοηθά στη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων φαρμακείων.

Το πρόβλημα δεν επιλύεται πλήρως, παραδέχεται ο ΠΦΣ, ωστόσο «αποτελεί την αρχή ενός νέου ξεκινήματος για τα φαρμακεία και της νέας πορείας που με ενότητα, αισιοδοξία και συνεργασία, μπορεί να οδηγήσει στη διόρθωση των στρεβλώσεων που προκάλεσαν στη λειτουργία των φαρμακείων οι μνημονιακοί νόμοι». Καλεί δε τους φαρμακοποιούς να συμμετέχουν στις δράσεις και παρεμβάσεις τόσο των Συλλόγων όσο και του ΠΦΣ, με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, καθώς κατά τον Σύλλογο αποδείχθηκε ότι «όταν η προσπάθεια είναι συνεχής, μακριά από μικροσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες, τα αποτελέσματα έρχονται».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο