Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Parapharm International: Οι παστίλιες Pulmoll βελτιώθηκαν
Με τις προσθήκες νέων δραστικών συστατικών οι γεύσεις απογειώνονται
Ηνωμένο Βασίλειο: Οι φαρμακοποιοί θα νομιμοποιηθούν να εμβολιάσουν το κοινό για την COVID-19
Μπορεί να εγκριθούν εμβόλια που δεν θα έχουν πάρει πλήρη άδεια
Διαμαρτυρίες στα φαρμακεία για τα αντιγριπικά και τα αντιβιοτικά;
Τι πρέπει να απαντά ο φαρμακοποιός, σύμφωνα με τον Απόστολο Βαλτά

Τα «αντίγραφα των σκευασμάτων» βλάπτουν τις τιμές

22/11/2007
"Πονοκέφαλος" για τις μεγάλες εταιρείες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Το 2008 αναμένεται να λήξει η πατέντα σκευασμά­των που μέχρι σήμερα καταγράφουν ετήσιες πωλή­σεις σχεδόν 20 δισ. δολαρίων, γεγονός που προστίθε­ται στα σημαντικά προβλήματα των μεγάλων εταιρειών.

Υπολογίζεται ότι περίπου τα δύο τρίτα των ιατρικών συνταγογραφήσεων διεθνώς το 2008 θα αφορούν αντίγραφα. Σ' αυτό σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι αναδυόμενες αγορές, όπου σύμφωνα με έρευνα, η αύξηση των πωλή­σεων θα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Για το 2008 αναμένεται ότι ο αντα­γωνισμός των αντιγράφων φαρμάκων θα ρίξει τις τι­μές σε μια σειρά σκευασμάτων που αφορούν ασθέ­νειες, όπως η χοληστερίνη, η πίεση, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση και το έλκος.

Το 2008 αναμένεται να λήξει η πατέντα σκευασμά­των που μέχρι σήμερα καταγράφουν ετήσιες πωλή­σεις σχεδόν 20 δισ. δολαρίων, γεγονός που προστίθε­ται στα σημαντικά προβλήματα των μεγάλων εταιρειών. Μάλιστα οι συνολικές πωλήσεις αντιγράφων σκευ­ασμάτων, εκτιμά η ΙΜS Health, αναμένεται να αυξη­θούν 14%-15% του χρόνου, φθάνοντας τα 70 δισ. δολάρια και σηματοδοτώντας την αρχή μιας «εκρηκτικής» ανάπτυξης του εν λόγω σκέλους της φαρ­μακευτικής αγοράς. Υπολογίζεται δε ότι περίπου τα δύο τρίτα των ιατρικών συνταγογραφήσεων διεθνώς το 2008 θα αφορούν αντίγραφα. Σ' αυτό σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι αναδυόμενες αγορές, όπου σύμφωνα με την έρευνα, η αύξηση των πωλή­σεων θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όπως υπολογί­ζει μάλιστα ο κ. Μάρεϊ Άιτκιν, αντιπρόεδρος της ΙΜS, το 2008 οι συγκεκριμένες χώρες αναμένεται να λάβουν για πρώτη φορά ποσοστό 25% επί του μερι­δίου της παγκόσμιας αγοράς.

Μόνο στις επτά πλέον αναδυόμενες αγορές φαρ­μάκου (Κίνα, Βραζιλία, Μεξικό, Ν. Κορέα, Ινδία, Τουρκία και Ρωσία) προβλέπεται αύξηση πωλήσεων 12%-13%, φθάνοντας στο σύνολο τα 85-90 δισ. δολά­ρια. Σημειώνεται επίσης ότι για πρώτη φορά, σύμ­φωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών, οι επτά μεγαλύτερες αγορές φαρμάκων θα προσφέρουν μόνο το μισό από τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς φαρμάκου. Η ανάπτυξη των αντιγράφων σκευασμάτων μπορεί να αποτελεί «αγκάθι» για τις μεγάλες φαρμα­κοβιομηχανίες, ωφελεί όμως τους ασθενείς λόγω του μικρότερου κόστους.

Μάλιστα η ΙΜS Health περιμένει το 2008 ο αντα­γωνισμός των αντιγράφων φαρμάκων να ρίξει τις τι­μές σε μια σειρά σκευασμάτων που αφορούν ασθέ­νειες, όπως η χοληστερίνη, η πίεση, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση και το έλκος. Ήδη φέτος, λόγω της λή­ξης πατέντας διαφόρων φαρμάκων, υπολογίζεται ότι στις Η.Π.Α. καταγράφηκε μείωση 20%- 40% του ημερήσιου κόστους θεραπείας σε συγκεκριμένες ασθέ­νειες. «Αυτές οι μειώσεις του κόστους αναμένεται να συνεχιστούν και του χρόνου», δήλωσε ο κ. Άιτκιν.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τις προσθήκες νέων δραστικών συστατικών οι γεύσεις απογειώνονται
Μπορεί να εγκριθούν εμβόλια που δεν θα έχουν πάρει πλήρη άδεια


Σχετικά άρθρα

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.: Νέες εγκαταστάσεις για τη ΣΥΝ.ΦΑ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε.
Ξεχωρίζουν για το μεγάλο εξωτερικό περίβολο και την εργονομία των χώρων τους
Eli Lilly: «Παγώνουν» οι προχωρημένες μελέτες σε θεραπεία αντισωμάτων για τον κορονοϊό
Διαφορετική κλινική εικόνα εμφάνισε η ομάδα που λάμβανε το φάρμακο
Moderna: Ανοίγει ο δρόμος για την κυκλοφορία του αντι-Covid εμβολίου της στην Ευρώπη
"Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο", δηλώνει ο CEO της εταιρείας