Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τα θεραπευτικά διαβητικά υποδήματα θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ

8/3/2019 4:44:00 μμ
Ο Οργανισμός θεσπίζει τις προδιαγραφές τους ώστε να χορηγούνται στους διαβητικούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Θέμα χρόνου είναι η αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ των ειδικών θεραπευτικών υποδημάτων που προορίζονται για τους ασθενείς με διαβήτη, μέσω της θέσπισης των προδιαγραφών που θα πρέπει να έχουν αυτά προκειμένου να αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους-διαβητικούς.


Αυτή είναι η δέσμευση που έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Β. Πλαγιαννάκος στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ο οποίος και ανέφερε πως για το θέμα της αποζημίωσής τους έχει ήδη δοθεί και η δέσμευση του αν. υπουργού Υγείας Π. Πολάκη.


Για το σκοπό αυτό μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση του προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστου Δαραμήλα με όλους τους αρμόδιους φορείς του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η θέσπιση των προδιαγραφών για το διαβητικό θεραπευτικό υπόδημα με τη μορφή Παραρτήματος στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας. 


Αναφορικά με το θέμα της επιβάρυνσης των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 με δισκία ή άλλη ενέσιμη αγωγή, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε τους διαβητικούς ότι αναμένεται η έκδοση της απόφασης του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ σε ΦΕΚ για τη διευκρίνιση και οριστική κατάργηση της επιβάρυνσης των πασχόντων. Επίσης, η αποζημίωση των ταινιών μέτρησης κετονών, διαχρονικό αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, οδεύει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, σε λύση, καθώς θα επαναπροσδιοριστεί η τιμή αποζημίωσης, η οποία αφορούσε τις ταινίες κετονών στα ούρα και όχι στο αίμα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη νέα νομοθετική ρύθμιση
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες






Σχετικά άρθρα

'Aυλες γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών ζητούν οι ασθενείς με διαβήτη
Και να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη νέα νομοθετική ρύθμιση
ΕΛΕΑΝΑ: Η μυοσκελετική υγεία πρέπει να ενταχθεί στη νέα πολιτική διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών
Για την ανάληψη ουσιαστικών δράσεων σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.
Cosmetics Europe: Όχι στην προτεινόμενη ευρωπαϊκή Οδηγία για τους Οικολογικούς Ισχυρισμούς
Είναι ανεφάρμοστη τονίζουν οι εκπρόσωποι εταιρειών καλλυντικών
Νέος προσωρινός πρόεδρος του ΕΟΦ ο Σπύρος Σαπουνάς
Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος