Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Τα 5 tips των λαχανικών για να μπουν στο τραπέζι σας

15/10/2016 4:32:42 μμ
Γρήγορες και ευφάνταστες λύσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα λαχανικά πρέπει να είναι, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η βάση μας σε κάθε τραπέζι καθώς συνδυάζουν βιταμίνες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία δίχως λιπαρά. Αρκετοί όμως άνθρωποι δεν τα «συμπαθούν» και πολύ. Έτσι να μερικοί τρόποι για να δούμε με διαφορετικό μάτι τους «πράσινους» συμμάχους μας.


I love you baby

Αναζητήστε τις baby εκδοχές τους. Για παράδειγμα, το σπανάκι δεν αρέσει σε πολύ κόσμο, αλλά τα φύλλα από baby σπανάκι είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά λαχανικά αποκτούν εντονότερη γεύση όσο μεγαλώνουν. Πειραματιστείτε και με baby αγκινάρες και λαχανάκια Βρυξελλών, όπως και καρότα.


Απαραίτητο το ελαιόλαδο

Έχουν γραφτεί πολλά για το ελαιόλαδο. Έτσι τι καλύτερο από το να το συνδυάσετε μαζί με τα λαχανικά; Αμέσως αυτός ο συνδυασμός θα αναδείξει τις γεύσεις τους και θα αναβαθμίσει την εμπειρία του ουρανίσκου σας. Αν θέλετε και πιο έντονη γεύση, τότε προσθέστε αλατοπίπερο.


Βουτήξτε άφοβα

Ναι, έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας τα dips με διάφορες ανθυγιεινές επιλογές για να βουτάμε μέσα τσιπς και νάτσος. Αλλά υπάρχουν και dips που είναι σούπερ υγιεινά, όπως το χούμους και το γουακαμόλε. Από την άλλη μεριά, μπορείτε να απολαύσετε και μια σως με τυρί, αρκεί να διαλέξετε μια low-fat εκδοχή, και να μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Επίσης, το τυρί με χαμηλά λιπαρά λιώνει υπέροχα πάνω στα ψητά λαχανικά!


Φτιάξτε τα σε σούπα

Μια άλλη εκδοχή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι γευστικές σούπες από λαχανικά. Επιπλέον μπορείτε να τις φτιάξετε όπως θέλετε εσείς είτε βελουτέ, είτε με ολόκληρα κομμάτια λαχανικών, είτε συνδυασμός, αλλά και με κάθε υλικό που φαντάζεστε !


Ερευνήστε τα

Διαβάστε προσεκτικά ποια είναι τα οφέλη του κάθε λαχανικού για την υγεία σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο γνωρίζουμε γιατί ακριβώς μία τροφή μας κάνει καλό, τόσο πιο εύκολο είναι να την εντάξουμε στη διατροφή μας—κάτι που ο συγκεκριμένος συντάκτης επιβεβαιώνει περήφανα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi
Υποστηρίζει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους