Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τα 3 μεγάλα ψέματα του Αδωνι για το χαράτσι των 25 ευρώ

3/1/2014 4:13:50 μμ
Τα αποκάλυψε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Αγρια κόντρα ξεκινάει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την καταβολή του ποσού των 25 ευρώ για όσους ασθενείς χρειάζονται νοσηλεία σε κρατικό νοσοκομείο.

Το γραφείο τύπου του κόμματος μάλιστα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα ψέματα που έχει κατά καιρούς πει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, πριν την τελική του απόφαση να εφαρμοστεί το νέο εξοντωτικό χαράτσι για τους ασθενείς.


Α. Γεωργιάδης στο ΣΚΑΪ 25/09/2013

«Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια με πλαφόν τα 11.000 ευρώ, ενώ εξαιρούνται οι χρόνια πάσχοντες».


Β. Γεωργιάδης στο STAR 24/09/2013

«Μόνο οι έχοντες και κατέχοντες βάσει εισοδηματικών κριτηρίων θα πληρώνουν 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία».


Γ. Γεωργιάδης in. gr 27/11/2013

«Εξετάζεται η απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα Νοσοκομεία».

«Ας σταματήσει λοιπόν να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την φθηνή δικαιολογία ότι η διάταξη αυτή είχε ψηφισθεί πριν από ένα χρόνο.


Ο Υπουργός Υγείας γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι και άλλες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και είχαν ψηφισθεί στη Βουλή, επανεξετάσθηκαν και άλλαξαν από την ίδια την Κυβέρνηση.

Για παράδειγμα αναφέρουμε την απόφαση του ΥΠΟΙΚ για τη μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, την πρόταση μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, την πρόσφατη απόφαση για μη περικοπή του ΕΚΑΣ στους βαριά ανάπηρους.

Εκτός εάν επανεξετάζονται μόνο τα θέματα που κρίνει κατά το δοκούν η ΝΔ.


Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην Οικονομία βελτιώνεται, ότι υπάρχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και ότι το 2014 είναι χρονιά αποκατάστασης αδικιών είναι πρέπει να το εννοούμε και απόλυτα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται επομένως μαθήματα συνέπειας και αξιώνει σεβασμό των προσπαθειών του και κυρίως των θέσεων και των προτάσεών του.

Τα «ισοδύναμα» που επικαλείται ο κ. Υπουργός ας ψάξει να τα βρει σε κάποια από τα «Ζάππεια» που χάθηκαν.

Εξ άλλου το ΠΑΣΟΚ στήριξε πρόσφατα και την εξοικονόμηση πόρων στην Υγεία τόσο με τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, όσο και με τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ. Ας αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους.


Και όταν δηλώνει δημοσίως (στο Mega σήμερα) ότι η διαμάχη του 25ευρου είναι «για τρίχες» ας σκεφτεί το πόσο «τρίχες» θα το θεωρήσει ένας άνεργος, ένας φτωχός που έχει ανάγκη.

Και όσο για το ΣΥΡΙΖΑ αντί να κάνει τον «τζάμπα τιμητή των πάντων» ας μας πει τη συνολική πρότασή του για τον τομέα της υγείας.


Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην απόσυρση του 25ευρου αναλαμβάνοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες και στην Κυβέρνηση και μετά στη Βουλή.

Επίσης θα επαναφέρει και θα επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας που είχε πρόσφατα υποβάλει, για τους ανάπηρους, τους ανασφάλιστους που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και τους υπερήλικες που δεν δικαιούνται σύνταξη» , αναφέρει το γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ζητά τις απόψεις τους για την αναγνώριση της αξίας των συνεταιρισμών
Για τη θεραπεία της ενεργού μέτριας έως σοβαρής διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη