Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Η οικονομία ανοίγει με συμμάχους τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά

Τα 10 πιο ελπιδοφόρα λανσαρίσματα φαρμάκων

24/2/2021 1:56:12 μμ
Και οι προβλέψεις για τους τζίρους που θα σημειώσουν έως το 2026
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Tα νέα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν το 2021 έρχονται να προσφέρουν θεραπείες σε σοβαρές νόσους αλλά και σωτηρία από την πανδημία. Το Fierce Pharma καταγράφει τα 10 πιο πολυαναμενόμενα λανσαρίσματα της χρονιάς βάσει των πωλήσεων που προβλέπεται να σημειώσουν έως το 2026, σύμφωνα με την εταιρεία Evaluate.
  1. Το aducanumab των Biogen & Eisai για τη νόσο Αλτσχάιμερ έχει προκαλέσει ακραίες αντιδράσεις (από μεγάλη επιφυλακτικότητα έως πανηγυρισμούς) από τον FDA και τους ασθενείς. Αν κυκλοφορήσει, οι πωλήσεις έως το 2026 εκτιμώνται στα 4,8 δισ.$. 
  2. Το εμβόλιο κατά της COVID-19 της Novavax με εκτιμώμενες πωλήσεις στα 2,73 δισ. $. Με στόχο να δώσει λύση για τις μεταλλάξεις του ιού, η εταιρεία χρησιμοποιεί μια πολύ μικρή ποσότητα αντιγόνου, επιτρέποντας έτσι την ταχεία και μεγάλης κλίμακας παραγωγή για κάθε νέο στέλεχος.
  3. Το efgartigimod της Argenx για αυτοάνοσα νοσήματα εκτιμάται να φέρει πωλήσεις 2,5 δισ. $ και να γίνει το 1ο φάρμακο της νέας κατηγορίας των αναστολέων FcRn που μειώνουν τα επίπεδα των παθογόνων IgG αντισωμάτων.
  4. Το bardoxolone methyl της Reata Pharmaceuticals για τη θεραπεία της χρόνιας νεφρικής νόσου με εκτιμώμενες πωλήσεις 2,5 δισ. $. Το φάρμακο έχει περάσει μια δεκαετία μελετών, απορρίψεων και νέων ενδείξεων, καταλήγοντας το 2019 με θετικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της νεφρικής λειτουργίας.
  5. Το deucravacitinib της Bristol Myers Squibb για την ψωρίαση και άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις και με εκτιμώμενες πωλήσεις 2,21 δισ. $ είναι αναστολέας TYK2 από του στόματος και δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τον blockbuster ανταγωνιστή του της Celgene. 
  6. Το inclisiran της Novartis για την υπερχοληστερολαιμία αναμένεται να σημειώσει πωλήσεις 2 δισ. $ και είχε προγραμματιστεί στα λανσαρίσματα του 2020 αλλά λόγω COVID-19 «έμεινε πίσω». Το φάρμακο έχει ήδη εγκριθεί στην Ευρώπη.
  7. Το SRP-9001 της Sarepta Therapeutics για τη μυϊκή δυστροφία Duchenne με εκτιμώμενες πωλήσεις 1,88 δισ. $. Πρόκειται για γονιδιακό φάρμακο που έρχεται να καλύψει τα κενά που αφήνουν δύο άλλες θεραπείες της ίδιας εταιρείας.
  8. Το adagrasib της Mirati Therapeutics αναμένεται να σημειώσει πωλήσεις ύψους 1,74 δισ. $ και θα είναι μία από τις πρώτες θεραπείες για τους θετικούς στη μετάλλαξη KRAS G12C καρκίνους. Αντίστοιχο φάρμακο έχει ήδη υποβάλλει και η Amgen το Δεκέμβριο αλλά αυτό της Mirati δίνει ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα στις μελέτες.
  9. Το πολλά υποσχόμενο καινοτόμο σκεύασμα bempegaldesleukin της Nektar Therapeutics ενδείκνυται για το μελάνωμα και άλλους τύπους καρκίνου με εκτιμώμενες πωλήσεις ύψους 1,72 δισ. $.
  10. Το μονοκλωνικό αντίσωμα bimekizumab της UCB έρχεται να ταράξει τα νερά της αγοράς στην ψωρίαση, με τις πωλήσεις να υπολογίζονται στα 1,63 δισ. $.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όλες οι προϊοντικές κατηγορίες παρουσιάζουν μειώσεις
Οι εργαζόμενοι ζητούν την προστασία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Σχετικά άρθρα

Eli Lilly: Ο νέος CDO της εταιρείας προέρχεται από την Apple
Από το Μάιο ο Diogo Rau θα είναι υπεύθυνος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της
Τα Best in Pharmacy Awards πραγματοποιούνται για 4η χρονιά
Επιβραβεύεται η καινοτομία και το μάρκετινγκ στα προϊόντα φαρμακείου
'Ακρως επιτυχημένη η παρουσία της FITO+ στο συνέδριο-έκθεση Hellas Pharm 2021
Μεγάλες προσφορές, διαγωνισμός και εκπτώσεις για όσους επισκεπτούν το περίπτερό της
ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Μεγάλη επιτυχία στο διαδικτυακό σεμινάριο για το STRESS
Το παρακολούθησαν 400 φαρμακοποιοί