Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τ. Χαραμή: Απαιτούνται παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα των φαρμακείων

11/11/2025 4:05:40 μμ
Δηλώσεις μετά την συνάντησή της με τον αν. υπουργό Οικονομικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για τη βιωσιμότητα και τη στήριξη των φαρμακείων σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα του Ν. Κοζάνης, επισήμανε η πρόεδρος του οικείου συλλόγου Τερέζα Χαραμή σε συνάντησή της με τον αν. υπουργό Εθνικής Οικονομίας-Οικονομικών Ν. Παπαθανάση, τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) Π. Καλλίρη και τον βουλευτή του νομού Μ. Παπαδόπουλο.

Η φαρμακοποιός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει ο ΠΦΣ: τη στήριξη των μικρομεσαίων φαρμακείων και ιδιαίτερα όσων βρίσκονται σε δυσπρόσιτες/απομακρυσμένες περιοχές, την επέκταση των θεραπευτικών κατηγοριών ΦΥΚ που θα διατίθενται από τα φαρμακεία, την περαιτέρω ελάφρυνση της κλίμακας rebate σε χαμηλό αιτούμενο στον ΕΟΠΥΥ και την παροχή κινήτρων για τις συνενώσεις.

Επιπλέον η πρόεδρος ζήτησε «τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ να συμπεριλάβουν και τα φαρμακεία (με ένταξη του σχετικού ΚΑΔ), ώστε να αρθεί η αδικία του αποκλεισμού τους από προηγούμενες δράσεις στον Νομό». Τέλος, αναγνώρισε την προσπάθεια στήριξης του κλάδου με την κατάργηση του άδικου rebate 0,8% στα off-patent φάρμακα, τονίζοντας ότι επιβάρυνε τα φαρμακεία με 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η μάρκα προσφέρει τεκμηριωμένες λύσεις για τη στοματική φροντίδα
Με τους τρεις προέδρους να διατηρούν τις θέσεις τους






Σχετικά άρθρα

29 ΜΗΣΥΦΑ με νέες χονδρικές τιμές
Από τη Haleon και τη LEO
Νέα υπηρεσία φαρμακείου για τη διάγνωση του καρκίνου του οισοφάγου
Με ειδικά τεστ στα βρετανικά φαρμακεία
Εκτελούνται συνταγές με εμβόλια απευαισθητοποίησης με χρήση στοιχείων τιμολογίου
Νέα δυνατότητα στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
Απ. Βαλτάς: Πρόταση για τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στις κλινικές μελέτες
Στο βήμα της ημερίδας του ΕΟΦ για τη φαρμακευτική πολιτική