Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022

Συνεργασία των Οργανισμών Φαρμάκων Ευρώπης, Η.Π.Α. και Αυστραλίας

15/7/2008
Συντονισμένη επιθεώρηση μονάδων παραγωγής σε αναπτυσσόμενες χώρες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Οι αντιπροσωπείες των Οργανισμών Φαρμάκων της Ευρώπης, των Η.Π.Α. και της Αυστραλίας θα δρουν συμπληρωματικά και συντονισμένα, θα ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες και εκτιμήσεις και θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη των εταιρειών εκείνων που θα μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων τους.

Στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς φαρμάκου και υπό τη σκιά θανάσιμων περιστατικών που παρατηρήθηκαν πρόσφατα εξαιτίας της χρήσης αλλοιωμένων ή μολυσμένων προϊόντων τα οποία εισήχθησαν από αναπτυσσόμενες χώρες, οι Οργανισμοί Φαρμάκων της Ευρώπης, των Η.Π.Α. και της Αυστραλίας προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας στο πεδίο της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Η συμφωνία αφορά το συντονισμό και την εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και προβλέπεται να γίνει μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου αντιπροσωπειών των Οργανισμών σε χώρες όπως π.χ. Κίνα και Ινδία, ρόλος του οποίου θα είναι η επιθεώρηση μονάδων παραγωγής φαρμάκων και η εποπτεία της παραγωγικής διαδικασίας στις χώρες αυτές. Έτσι πιστεύεται ότι θα εξασφαλιστεί καλύτερα η ασφάλεια και η ποιότητα των δραστικών ουσιών και των σκευασμάτων που εισάγονται στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία από χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Ν. Αμερικής.

Οι αντιπροσωπείες των Οργανισμών Φαρμάκων της Ευρώπης, των Η.Π.Α. και της Αυστραλίας θα δρουν συμπληρωματικά και συντονισμένα, θα ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες και εκτιμήσεις και θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη των εταιρειών εκείνων που θα πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και θα μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων τους.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ίσως να πλησιάζει το τέλος της πανδημίας
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022


Σχετικά άρθρα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ δίπλα στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα
Ανακαίνισε τους χώρους φιλοξενίας του Ιδρύματος
ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
Φαρμακευτική εταιρεία προσέλαβε την Jennifer Aniston
Για τις ανάγκες ενημερωτικής καμπάνιας για την αϋπνία