Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Συνεργασία Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

26/2/2021 3:37:18 μμ
Μνημόνιο Συναντίληψης για προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και την κοινωνία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας επικύρωσαν το Χημείο Γιαννουκά | Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με στόχο τη διάδοση προγραμμάτων έρευνας και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, την από κοινού ανάπτυξη και διάχυση τεχνογνωσίας, και την ευρύτερη συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.


Το Μνημόνιο επαναβεβαιώνει την προσήλωση των δύο οργανισμών σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, πάντα με στόχο την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η δεσπόζουσα θέση που αμφότεροι κατέχουν στους τομείς δραστηριοποίησής τους, καθώς και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εμπειρίας του ανθρώπινου δυναμικού τους, αποτελούν εγγύηση για την υλοποίηση του στόχου αυτού.


Το Μνημόνιο Συναντίληψης προβλέπει, μεταξύ άλλων, δυνατότητες σταδιοδρομίας αποφοίτων που Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις μονάδες του Ομίλου σε Κύπρο και Ελλάδα, υλοποίηση κοινών δράσεων που απαιτούν λειτουργίες εργαστηρίου, διοργάνωση από κοινού εκπαιδευτικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας, φοιτητές και κοινό, ενίσχυση της καινοτομίας και εξειδικευμένης γνώσης στους τομείς δραστηριοποίησής τους και υλοποίηση εξειδικευμένων σεμιναρίων για εργαζόμενους του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Κύπρο και Ελλάδα.


Στον τομέα της Έρευνας, οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν για την εισαγωγή καινοτομίας και εξειδικευμένων εφαρμογών στην λειτουργία κλινικών εργαστηρίων, τη συνεργασία για την προώθηση τοπικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προτάσεων, την κοινή πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υποδομής στο πλαίσιο ερευνητικών έργων, την αξιοποίηση πόρων σε επίπεδο υποδομών και στελεχιακού δυναμικού του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Κύπρο και Ελλάδα, καθώς και κοινές δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών.


«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία που αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που προσδίδουμε στην αναβάθμιση της προσφερόμενης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των πολιτών της Κύπρου. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θέτουμε τις υποδομές και την άριστη τεχνογνωσία του Ομίλου στη διάθεση των φοιτητών, με στόχο την αρτιότερη εκπαίδευσή τους. Παράλληλα, θα συνεργαστούμε σε σημαντικές έρευνες στον τομέα της βιοϊατρικής επιστήμης», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Γεώργιος Σπανός.


Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα αποδειχθεί αμοιβαία παραγωγική και επωφελής: «Η διασύνδεση με την κοινωνία και τους παραγωγικούς τομείς της βιομηχανίας αποτελεί στρατηγικό στόχο του Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο αυτό του Τετραγώνου της Γνώσης (Διδασκαλία και Μάθηση, Έρευνα, Καινοτομία, Προσφορά στη Κοινωνία), εντάσσεται και η συνεργασία μας με τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με σκοπό την παροχή ακόμη πιο ποιοτικής εκπαίδευσης στους φοιτητές και φοιτήτριές μας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης
Και βελτιώνει τον μεταβολισμό των λιπιδίων επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου


Σχετικά άρθρα

Νέα πλατφόρμα για την ανάπτυξη των δερμοκαλλυντικών στο φαρμακείο
Μέσω του Ldbpartnershop.gr από την L’Oreal Dermatological Beauty
Φαρμασέρβ: Στην κυκλοφορία το MIDNIGHT TIKUN
Το πρώτο ελληνικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης
Ψυχική υγεία στην εργασία ως μοχλός ανάπτυξης των οργανισμών
Η Dr Zophia Bajorek από το Institute For Employment Studies στο Ηνωμένο Βασίλειο κεντρική ομιλήτρια στο Future of Work Conference