Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Συνεργασία εταιρειών-μελών του Σ.Φ.Ε.Ε. με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας

27/3/2009
Ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Mνημόνιο συνεργασίας πρόκειται να υπογράψει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. ανοίγοντας νέους δρόμους στη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Στόχος είναι να αναπτυχθούν κοινές δράσεις κοινωνικής ευθύνης ανάμεσα στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και τις εταιρείες μέλη του Σ.Φ.Ε.Ε. Το παραπάνω σημαντικό θέμα συζητήθηκε μεταξύ άλλων σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Σ.Φ.Ε.Ε και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Προγράμματα Πρόληψης» την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εταιρειών - μελών του Σ.Φ.Ε.Ε για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί τα τελευταία χρόνια το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας με τους 136 Δήμους - μέλη του, στην ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης ως τρόπου ζωής στο γενικό πληθυσμό.

Ο Διονύσιος Φιλιώτης, Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ε., στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εμείς, η κοινωνία των πολιτών, η επιχειρηματική κοινότητα, οι πολίτες και οι φορείς των Δήμων, μπορούμε μέσα από μορφές συνεργασίας να δημιουργήσουμε νέες δομές δράσης, να πάρουμε πρωτοβουλία και να κάνουμε πράξη τις αξίες και τις αρχές μας. Η ευθύνη των φαρμακευτικών επιχειρήσεων είναι μια γιγαντιαία ευθύνη. Δεν προσφέρουμε απλώς προϊόντα ή υπηρεσίες, αλλά ίσως το πιο κρίσιμο, πολύτιμο και ευαίσθητο κοινωνικό αγαθό, που είναι το φάρμακο».

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόληψη ως τρόπο ζωής και υποστήριξε ότι η πρόληψη δεν είναι καθόλου αντίθετη με τον κόσμο των φαρμάκων, όπως κάποιοι μπορεί εσφαλμένα να υποθέσουν. «Πρόληψη σημαίνει ότι προσέχουμε την διατροφή μας και τη φυσική μας κατάσταση, και πρόληψη επίσης σημαίνει να γνωρίζουμε την κατάσταση της υγείας μας και να προλαβαίνουμε οποιοδήποτε πρόβλημα το συντομότερο δυνατό ακολουθώντας τις ενδεδειγμένες θεραπείες», κατέληξε.

Ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου, παρουσίασε στη συνέχεια τις δράσεις του Διαδημοτικού Δικτύου, αναφέρθηκε στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου που γίνονται σε πολλούς Δήμους - μέλη, στα περιβαλλοντικά προγράμματα με καθαρισμούς και δενδροφυτεύσεις ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα της ενημέρωσης με οργάνωση εκδηλώσεων συνοδευόμενων από προληπτικές εξετάσεις.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι Δήμοι, ως ο πλέον κοντινός στον πολίτη δημόσιος θεσμός, έχουν υποχρέωση να ασχοληθούν με τη διατήρηση της υγείας των δημοτών και των κατοίκων τους, τόσο με προγράμματα screening όσο και με παροχή γνώσεων και ενημέρωσης. Στον κρίσιμο αυτό τομέα, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις είναι πολύτιμος σύμμαχος τόσο στα πλαίσια της γενικότερης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους όσο και με την έρευνα που εξελίσσει την ιατρική και συμβάλει στην πρόσκτηση περισσότερων και υγιέστερων ετών ζωής για όλους».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκπρόσωποι εταιρειών μελών του Σ.Φ.Ε.Ε. παρουσίασαν προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα πρόληψης που αναπτύχθηκαν:

1. Από τη Wyeth Hellas Α.Ε.Β.Ε. σχετικά με την σημασία που έχει η σωστή εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών για την Βελτίωση της Δημόσιας Υγείας

2. Από την Bristol-Myers Squibb Α.Ε. σχετικά με τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που έγιναν για την Ηπατίτιδα Β

3. Από τη GlaxoSmithKline Α.Ε.Β.Ε. σχετικά με τις δράσεις που έγιναν σε συνεργασία με την ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. με Δήμους και Φορείς για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας

4. Από τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. ενημερωτικές ομιλίες που έγιναν για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας και για τα οφέλη του Εμβολιασμού

5. Από την Pfizer Hellas Α.Ε. εκδηλώσεις ενημέρωσης που έγιναν σε δήμους για το κάπνισμα και το γλαύκωμα

6. Από την Elpen Α.Ε. σχετικά με την συμβολή στην πρόληψη και αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης

7. Από τη Schering-Plough ΑΦΒΕΕ σχετικά με τις κοινές προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση και έγκυρη ενημέρωση του κοινού στα θέματα της αντιμετώπισης των Υπερλιπιδαιμιών και της Πρόληψης του Καρδιαγγειακού Κινδύνου.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Το φάρμακο λοιπόν που δεν υπήρχε επί σειρά ετών, πλέον θα υπάρχει», επισημαίνει ο υπουργός
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια


Σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια
Νέο webinar για τη διακοπή καπνίσματος: Μια σύγχρονη πρόκληση και ευκαιρία για τον φαρμακοποιό
Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ, ΣΥΦΑ Θράκης, ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ
IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1