Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Συνεχίζονται οι απάτες σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

2/10/2024 11:45:34 μμ
Επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν οικονομικά δεδομένα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Οργανισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνεχίζεται το ανησυχητικό φαινόμενο με θύματα ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι δέχονται παραπλανητικές κλήσεις και μηνύματα εκ μέρους του Οργανισμού, με σκοπό επιτήδειοι απατεώνες να τους αποσπάσουν προσωπικά οικονομικά και φορολογικά στοιχεία. 


Η κατάσταση έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να αναγκάζεται να ενημερώσει ξανά τους ασφαλισμένους (όπως έχει κάνει πριν από περίπου ένα χρόνο αλλά και στην αρχή του τρέχοντος έτους), ότι ενδέχεται να λάβουν τέτοια μηνύματα που θα φέρουν το λογότυπο του Οργανισμού ή τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται «εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ».


Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι τα μηνύματα που στέλνει είναι μόνο ενημερωτικά, π.χ. για εκτελέσεις και εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (Φ.Α.Υ.) κτλ., χωρίς να απαιτεί περαιτέρω ενέργεια από τον ασφαλισμένο και χωρίς να ζητά τη γνωστοποίηση στοιχείων, όπως τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού ή IBAN. Τονίζει επίσης ότι το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται τα πραγματικά SMS του ΕΟΠΥΥ δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φ.Α.Υ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία
Εμπλέκονται σε εικονικές εκτελέσεις συνταγών






Σχετικά άρθρα

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία
AESGP: Η αυτοφροντίδα πρέπει να τεθεί σε στρατηγική προτεραιότητα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας συνάντησης της ένωσης
Έρχεται ΑΙ σύστημα που θα αποτρέπει την υπερσυνταγογράφηση & τις απάτες
Ανακοίνωση από τον Αδ. Γεωργιάδη στο συνέδριο του Εconomist