Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Συμφωνία Alapis με Mediterra

11/4/2008
Την εμπορική διάθεση των καλλυντικών προϊόντων μαστίχας της Mediterra σε πέντε χώρες, ανέλαβε η εταιρεία Φαρμαγορά του ομίλου Alapis
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την εμπορική διάθεση των καλλυντικών προϊόντων μαστίχας της Mediterra σε πέντε χώρες ανέλαβε η εταιρεία Φαρμαγορά του ομίλου Alapis, μετά τη σύναψη σχετικής συμφωνίας των δύο πλευρών.

Η συμφωνία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη νεο-εισηγμένη Mediterra που εξασφαλίζει πρόσβαση στα δίκτυα διανομής με τα οποία συνεργάζεται η Alapis σε αυτές τις χώρες.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να αναλάβει η Φαρμαγορά την εκπροσώπηση και διανομή των προϊόντων μαστίχας στις χώρες Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, Μ. Βρετανία και Καναδά και έτσι, μέσω των συνεργασιών που διατηρεί με κατά τόπους δίκτυα διανομής, θα προωθήσει τα προϊόντα της Mediterra σε σημεία λιανικής πώλησης καλλυντικών και φαρμακεία.

Σήμερα η συνεργασία βρίσκεται στην πρώτη φάση συλλογής στοιχείων και μελέτης της κάθε αγοράς για να καθοριστούν οι δυνατότητές της, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα από τη διείσδυση στις αγορές αυτές αναμένεται να είναι εμφανή σε μια τριετία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το τζίρο της εταιρείας σε σχέση με σήμερα, σε ποσοστό 60%-70%.

Στους άμεσους στόχους της διοίκησης της Mediterra για το 2008 είναι η ανάπτυξη στο εξωτερικό με τη δημιουργία νέων καταστημάτων σε Η.Π.Α., Σαουδική Αραβία αλλά και Δυτική Ευρώπη.

Η Mediterra διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. από τις 28/2/08. Είναι ο διανομέας της μαστίχας Χίου στην Ελλάδα και διατηρεί 10 καταστήματα mastihashop στην Ελλάδα και 2 στο εξωτερικό.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της
Novartis: Πρωτοποριακή συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο με το NHS
Για τη μείωση των κινδύνων της χοληστερόλης