Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Σύλλογοι Ασθενών: Πώς αξιολογούν τις φαρμακευτικές εταιρείες

13/7/2022 2:03:28 πμ
Και τι πιστεύουν για ΕΚΕ & ESG
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με δυο διαδικτυακές έρευνες σε συλλόγους ασθενών για τη σημασία της ΕΚΕ όσον αφορά το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση, το 55% των συλλόγων ασθενών που απάντησαν το 2021 δήλωσαν ότι «δεν γνώριζαν» για τις προαναφερόμενες ενέργειες των φαρμακευτικών εταιρειών (μείωση στο 61% σε σχέση με το 2020). Οι έρευνες διεξήχθησαν από το Patient View μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021, στις οποίες συμμετείχε και η ΕΛΕΑΝΑ. 

Πολλοί από τους συλλόγους πιστεύουν ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα για να τους κοινοποιήσουν τις στρατηγικές ΕΚΕ. Κοιτάζοντας στο μέλλον, πολλοί σύλλογοι ασθενών θα ήθελαν οι φαρμακευτικές εταιρείες να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκουν τις κοινότητες ασθενών στον καθορισμό των μέτρων ΕΚΕ που σχετίζονται με τους ίδιους και μάλιστα έδωσαν τα δικά τους κριτήρια για τους στόχους ΕΚΕ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 5 φαρμακευτικές εταιρείες που κατατάσσονται στην κορυφή το 2021 (και του 2020), από την οπτική γωνία των συλλόγων ασθενών είναι: Roche, Pfizer, ViiV Healthcare, Gilead Sciences και Horizon Therapeutics.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο για την πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες», επισημαίνουν
Ποια καμπάνια έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα