Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συλλήψεις για σκάνδαλο διαφθοράς στη GlaxoSmithKline Κίνας

29/7/2013 6:17:19 μμ
Οι Αρχές της Κίνας είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό έρευνες σε βάρος Βρετανών στελεχών της εταιρείας στην Κίνα στην πόλη Ζενγκζού, στο κέντρο της χώρας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 18 υπάλληλοι της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline στην Κίνα, στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Το γραφείο Τύπου της τοπικής αστυνομίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία, δήλωσε πως «δεν είναι εν γνώσει της κατάστασης» και απέφυγε άλλα σχόλια. Η εταιρεία δεν στάθηκε δυνατόν να πεισθεί να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Προηγουμένως η κινεζική αστυνομία είχε ανακοινώσει την κράτηση τεσσάρων Κινέζων, διευθυντικών στελεχών της GSK, υπό το βάρος των κατηγοριών ότι η βρετανική φαρμακοβιομηχανία είχε διοχετεύσει περίπου 3 δισ. γιουάν (489 εκατ. δολάρια) σε ταξιδιωτικές εταιρείες για να διευκολύνει δωροδοκίες προς γιατρούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το πρακτορείο Νέα Κίνα έγραψε πως ορισμένοι υπάλληλοι της εταιρείας «είναι ύποπτοι για δωροδοκία γιατρών, από τους οποίους ζητούσαν να συνταγογραφούν περισσότερα φάρμακα προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος των πωλήσεών της, ενώ την ίδια στιγμή αύξαινε τις τιμές των σκευασμάτων».

Η ίδια πηγή επικαλείται μάλιστα δηλώσεις ενός στελέχους, ονόματι Λι, ο οποίος ισχυρίζεται πως ήταν διευθυντής περιφερειακών πωλήσεων της GSK υπεύθυνος για την διάθεση αναπνευστικών σκευασμάτων σε πάνω από 10 νοσοκομεία της Ζενγκζού και περιέγραψε με πάσα λεπτομέρεια τον τρόπο που είχε οργανωθεί ο δίκτυο διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «γιατροί προσκαλούνταν σε υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά συνέδρια, με στόχο να αυξηθεί η επιρροή στους τομείς τους», ενώ παράλληλα καλλιεργούνταν οι καλές προσωπικές σχέσεις με αυτούς «προσφέροντάς τους ανεξάντλητες γαστριμαρικές απολαύσεις, προσφέροντάς τους ακόμη και χρήματα, προκειμένου να συνταγογραφούν.

 

Πηγή: sofokleousin.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 21 χιλιάδες ασθενείς στην Κίνα
Έχουν μειωθεί σημαντικά οι επιθεωρήσεις σε ξένες εγκαταστάσεις φαρμακοβιομηχανιών






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη