Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης Φαρμάκων

27/6/2018 10:59:00 πμ
Πρόεδρος ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης Φαρμάκων και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (ΗΤΑ), η οποία θα αναλάβει τη σύνταξη του Καταλόγου Αποζημιούμενων Φαρμάκων.


Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ της απόφασης του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, τα πρόσωπα που την απαρτίζουν είναι οι εξής:

  1. Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο οποίος τοποθετείται ως πρόεδρος.
  2. Μαρία Τεκτονίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια που υπηρετεί στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) - Γ.Ν.Α « ΛΑΪΚΟ», που αναλαμβάνει και αντιπρόεδρος.
  3. Αικατερίνη Αλεξίου-Χατζάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
  4. Ειρήνη Αποστολίδου, ιατρός, άμισθη επιστημονική συνεργάτης στο Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.
  5. Θωμάς Καραγιάννης, ιδιώτης ιατρός ειδικότητας Παθολογίας.
  6. Αικατερίνη Καστανιώτη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου.
  7. Ζωή-Δωροθέα Πάνα, ιατρός ειδικότητας Παιδιατρικής, κλινικός αξιολογητής στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας (ΕΚΑΠΤΥ).
  8. Γεώργιος Παπαζήσης, επίκουρος καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας στο Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και ψυχίατρος.
  9. Γεώργιος Σούλης, ιδιώτης-ιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής.
  10. Χριστόδουλος Φλωρδέλλης, ομότιμος καθηγητής φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.
  11. 'Αννα-Μπεττίνα Χάιδιτς, επίκουρη καθηγήτρια Υγιεινής-Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα έχει τριετή λειτουργία και θα εδρεύει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Στο έργο της θα συμβάλλουν και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες - αξιολογητές, οι οποίοι επιλέγονται μεταξύ των καταχωρημένων σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στον Ε.Ο.Φ., ως πιστοποιημένοι σε σχέση με την επιστημονική εξειδίκευσή τους.


Οι γραμματείς της Επιτροπής ορίζονται οι:

  • Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, του κλάδου ΠΕ Φαρμακοποιών, μόνιμη υπάλληλος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).
  • Σπυριδούλα Χαλικιοπούλου, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού, υπάλληλος του ΚΥ Ιθάκης.
  • Ελένη Νικολοπούλου, του κλάδου ΠΕ Φαρμακοποιών, μόνιμη υπάλληλος του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».
  • Αθανασία Γεροστάθου, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού, μόνιμη υπάλληλος του υπουργείου Υγείας, που υπηρετεί σε θέση Προϊσταμένης του Τμήματος Εφαρμογής και Συντονισμού της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο