Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
ΕΜΑ: εγκρίνει το Kaftrio σε συνδυασμό με το Ivacaftor
Για τη θεραπεία παιδιών με κυστική ίνωση ηλικίας 6 έως 11 ετών
ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες

ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης: Δωρεά Αντισηπτικών σε Χαρίσειο Γηροκομείο και Eλληνικό Παιδικό Χωριό

20/12/2021 2:00:29 μμ
Στο πλαίσιο δράσεων ΕΚΕ για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τις 'Aγιες ημέρες των Χριστουγέννων, o Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης (ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης), πιστοί στις αξίες της αλληλεγγύης και της ανταπόδοσης, προχώρησαν σε συμβολικές πράξεις προσφοράς, δωρίζοντας προϊόντα αντισηπτικής προστασίας σε κοινωφελείς δομές της πόλης που στηρίζουν ηλικιωμένους και παιδιά. Συγκεκριμένα, κάλυψαν το σύνολο των ετησίων αναγκών σε αντισηπτικά στα:
Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης
• Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Την οικογένεια των 1000 φαρμακοποιών του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν στην παράδοση της δωρεάς ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης Λάζαρος Φαρσάκης και ο Γραμματέας Δ.Σ. Σπύρος Νικολαΐδης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις Διοικήσεις των δομών και να ενημερωθούν σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό έργο τους, αλλά και για τις ανάγκες τους.

Οι δύο δωρεές αποτελούν μόνο την αρχή ενός συνολικού πλάνου στοχευμένων ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης. Ως φαρμακοποιοί και επιστήμονες Υγείας, ανταποκρινόμαστε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της μετά-Covid-19 εποχής, υπηρετούμε το λειτούργημά μας και συμμετέχουμε ενεργά στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με συνεχείς εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, αθλητικές και  περιβαλλοντολογικές δράσεις, παράλληλα με την έμπρακτη στήριξη κοινωφελών Φορέων και Ιδρυμάτων», τονίζουν οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης.

Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης

Ιδρύθηκε με δωρεά του ευεργέτη Δημήτριου Χαρίση (1814-1887), φαρμακοποιού στο επάγγελμα. Από το 1968 μέχρι σήμερα, στις εγκαταστάσεις του στην Άνω Τούμπα, έχουν γηροκομηθεί περισσότεροι από 2.200 ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας. Βασική αρχή του Χαρισείου είναι ο σεβασμός της ελευθερίας της προσωπικότητας των γερόντων. Το Ίδρυμα λειτουργεί ως προέκταση της οικογένειας των ηλικιωμένων, παρέχοντας καθημερινή φροντίδα, πρωτοβάθμια νοσηλευτική περίθαλψη, ψυχολογική και φυσικοθεραπευτική υποστήριξη. Το Χαρίσειο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 144 γέροντες, σε δίκλινα κλιματιζόμενα δωμάτια, με τουαλέτα & μπάνιο, με δυνατότητα υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Πρόκειται για αναγνωρισμένο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δέχεται παιδιά προσχολικής ηλικίας, ορφανά, εγκαταλελειμμένα ή προερχόμενα από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον, και τους προσφέρει μόνιμη και μακροχρόνια φροντίδα, στοργή, προστασία, μόρφωση και στέγη. Πρόκειται για μία όμορφη μικρή πολιτεία με 8 σπίτια, αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο, γήπεδα, παιδική χαρά, εκκλησία. Σε κάθε σπίτι ζει μία «οικογένεια», δηλαδή μία «μητέρα» με τα 8 παιδιά της. Η μητέρα, που επιλέγεται από επιστημονική επιτροπή με κύριο γνώμονα την αγάπη για το παιδί και το πνεύμα αυτοθυσίας και προσφοράς, φροντίζει να αναθρέψει σωστά τα παιδιά και να τους δώσει τα εφόδια ώστε να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο ως υπεύθυνοι πολίτες.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δράσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης πατώντας εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δώρισαν έναν υπερσύγχρονο Αξονικό Τομογράφο
Στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων


Σχετικά άρθρα

ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
Φαρμακευτική εταιρεία προσέλαβε την Jennifer Aniston
Για τις ανάγκες ενημερωτικής καμπάνιας για την αϋπνία
«Start Your Journey» από την DEMO ABEE
Για 4η χρονιά ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Υποτροφιών και Πρακτικής άσκησης
Έρευνα για την επίδραση των διαφημίσεων φαρμακευτικών προϊόντων στο κοινό
Μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία τους;