Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στοπ στο πλαφόν συνταγογραφήσεων έβαλε το ΣτΕ

1/4/2014 3:50:22 μμ
Δεν μπορεί να ισχύσει γιατί ίσως κινδυνέψουν οι ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Με σκοπό να αποτραπούν πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών, το Συμβούλιο της Επικρατείας αναστέλλει προσωρινά το πλαφόν στις συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Η ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου έλαβε αυτή την απόφαση κάνοντας δεκτή σχετική αίτηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος ζητούσε να «παγώσει» ο σχετικός νόμος μέχρι να κριθεί να ειναι σύμφωνος με το Σύνταγμα.

Η αναστολή ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επι της κύριας προσφυγής του Ι.Σ.Α κατά του νόμου που προβλέπει το πλαφόν στις συνταγογραφήσεις.

Σε ισχύ παραμένουν οι διατάξεις για τη συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας, όπως προβλέπονται στην απόφαση του υφυπουργού Υγείας για το «μηχανισμό εφαρμογής και ενημέρωσης των γιατρών για τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας» που εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2012.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ψεύτικα προφίλ και διαφημίσεις eshop
Με την κινεζική βιοτεχνολογική εταιρεία Argo Biopharmaceutical






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά