Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Στον «αέρα» η συμφωνία κυβέρνησης-φαρμακοβιομηχανίας

30/9/2011
Αβέβαιη η καταβολή του rebate των 262 εκατ. ευρώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Από το iatropedia.gr (30/9/2011):

 

Στον αέρα είναι τελικά η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχάνων για την καταβολή 262 εκατ. ευρώ, καθώς ο κλάδος δηλώνει πως δε διαθέτει μετρητά και θέλει να πληρώσει με …δόσεις ή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

 

Η συμφωνία προέβλεπε ότι οι εταιρείες έπρεπε να πληρώσουν στο κράτος 262 εκατ. ευρώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ως έκπτωση. Τόσο ήταν και το κενό που εντοπίσθηκε στα οικονομικά των Ταμείων που ανακάλυψε πρόσφατα η Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες αποδέχονται μεν να πληρώσουν τα χρήματα, αλλά ζητούν διευκολύνσεις. Να καταβάλουν το ποσό είτε με δόσεις, είτε να συμψηφιστεί το ποσό με εκκρεμή χρέη των Ταμείων και των νοσοκομείων προς αυτές, ή ακόμη και να πληρώσουν με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που παρέλαβαν από την κυβέρνηση για την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων.

 

Το εμπόδιο αυτό έρχεται να προκαλέσει άλλον έναν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο να καλύψει στο άμεσο διάστημα το ποσό των 262 εκατ. ευρώ. Πηγές αναφέρουν ότι αν δε δοθούν τελικά άμεσα τα χρήματα από τους φαρμακοβιομηχάνους, η κυβέρνηση θα επιβάλει άλλου είδους περικοπές στην υγεία για να καλύψει το κενό.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και καταλαμβάνουν την τρίτη θέση ανάμεσα στους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας
Χριστουγεννιάτικη έκπληξη προς τα φαρμακεία και τους εργαζομένους του Συνεταιρισμού






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Δώρο εκτίμησης και ζεστασιάς για τα Χριστούγεννα
Χριστουγεννιάτικη έκπληξη προς τα φαρμακεία και τους εργαζομένους του Συνεταιρισμού
ΟΦΕΤ: «Αγαπάει και προσέχει» το ανθρώπινο δυναμικό της
Σε συνεργασία με την ομάδα του Nutrilab
Τα τρία μεγαλύτερα deal της φαρμακευτικής αγοράς για το 2025
Εξαγορές και νέα φάρμακα στο προσκήνιο
Sanofi: Συμφωνία 1 δισ. δολαρίων για νέα θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ
Με την κορεατική βιοτεχνολογική εταιρεία Adel