Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

«Στόχος μας να προσελκύσουμε ξένες φαρμακευτικές εταιρείες»

19/4/2013 5:45:34 μμ
Ο πρόεδρος του φαρμακευτικό φόρουμ του ΕΒΕΑ EPhForT (EBEA Pharmaceutical Forum Team) Διονύσης Φιλιώτης για το επενδυτικό περιβάλλον στο χώρο των φαρμακευτικών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


«Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε είναι ελληνικές, είτε θυγατρικές πολυεθνικών, δημιουργούν αξία και κοινωνικό πλούτο μέσω της καινοτομίας και της παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων που βελτιώνουν την υγεία, και προάγουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Στόχος μας είναι η προσέλκυση της παραγωγής φαρμάκων μεγάλων διεθνών εταιριών σε ελληνικές παραγωγικές μονάδες, με σκοπό την εξαγωγή τους σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

Ο στόχος αυτός είναι υψίστης εθνικής σημασίας, δεν είναι εύκολος, αλλά μπορεί να επιτευχθεί».


Ο κ. Φιλιώτης επισήμανε ότι η ανάγκη για επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας, αποτέλεσε την συνιστασμένη όσων σημαντικών ακούστηκαν στην εκδήλωση.

Ο στόχος –είπε– είναι ένας και κοινός για όλους μας και δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη, η οποία μπορεί να επιτευχτεί μέσω της προσέλκυσης διεθνών επενδύσεων.


Σύμφωνα με τον κ. Φιλιώτη, η φαρμακευτική βιομηχανία είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς, καινοτόμους, δημιουργικούς και παραγωγικούς κλάδους παγκοσμίως.

Ο φαρμακευτικός κλάδος στην Ελλάδα, είναι καλά εδραιωμένος, με επιχειρήσεις που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, με άρτιεςκαι σύγχρονες υποδομές, με ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιστημονικού υπόβαθρου, συνεργασίες με κολοσσούς πολυεθνικές εταιρείες.

Αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που συνεχίζει να παράγει και να εξάγει και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

«Γιατί, λοιπόν, να μην εκμεταλλευθούμε, αναδείξουμε και εξελίξουμε αυτήν την υποδομή προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας μας;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του EphForT.


Ο κ. Φιλιώτης υπογράμμισε ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα, τη διάθεση και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για αναστροφή του κλίματος με υποβολή συγκεκριμένων και υλοποιήσιμων προτάσεων για εισροή κεφαλαίων στην Ελλάδα, μέσω επενδύσεων τόσο στην κλινική έρευνα, όσο και στην παραγωγή φαρμάκων.

Προϋπόθεση το ευνοϊκό κλίμα

Χαρακτήρισε, ωστόσο, απαραίτητο να υπάρξει ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο σχετίζεται άρρηκτα με:

  • Την εξάλειψη της γραφειοκρατίας μέσω της απλοποίησης διαδικασιών και τον εκσυγχρονισμό του σχετικού νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου.
  • Την πρόθεση της πολιτείας να μεταβεί σε στάτους αξιοπιστίας και εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της, δηλαδή τη λεπτομερή εφαρμογή των νόμων και διατάξεων και των προθεσμιών που προκύπτουν από αυτές.

Αυτό θα σήμαινε δηλαδή δημιουργία φιλικών συνθηκών για επενδύσεις, σε περιβάλλον αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

 


Πηγή: iatronet.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη