Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στο ΣτΕ θα προσφύγουν οι μονοσυνταξιούχοι του πρώην ΤΣΑΥ αν δεν πάρουν τη σύνταξη που διεκδικούν

4/3/2020 5:16:12 μμ
Για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική απάτη όλων των εποχών κάνουν λόγο χιλιάδες ασφαλισμένοι του πρώην ΤΣΑΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική απάτη όλων των εποχών κάνουν λόγο χιλιάδες ασφαλισμένοι του πρώην ΤΣΑΥ, οι οποίοι κατέβαλαν επί 36 χρόνια αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές κάθε μήνα προκειμένου να λάβουν προσαύξηση στη σύνταξη.

Από το τέλος του 2015 όμως, οπότε και καταργήθηκε ο Κλάδος Μονοσυνταξιούχων, οι ασφαλισμένοι που πλήρωναν τις υψηλές εισφορές έχουν βρεθεί στον «αέρα» και ζητούν από τον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση να επιλύσει οριστικά το θέμα με αποδοχή της σχετικής νομοθετικής τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε από τον Νικήτα Κακλαμάνη. Ειδικότερα, ζητούν να υπολογίζεται η προσαύξηση της σύνταξης με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζεται και η ειδική προσαύξηση των ασφαλισμένων του πρώην ΤΣΜΕΔΕ.

Παράλληλα, φέρονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να αποκατασταθούν οι αδικίες και να λάβουν όσοι κατέβαλαν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΑΥ μεγαλύτερη σύνταξη από εκείνους που πλήρωσαν τη βασική κλίμακα του ταμείου.
Εξάλλου, ο ίδιος ο υπουργός είχε εξαγγείλει ότι στο νέο ασφαλιστικό, το ύψος της διαμορφωμένης σύνταξης θα είναι ανάλογο με τις καταβληθείσες εισφορές των ασφαλισμένων.

Όπως εξηγούν τα μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας εγείρεται ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα: «Μόλις, οι Έλληνες ενημερωθούν για την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν χιλιάδες μονοσυνταξιούχοι του ΤΣΑΥ, ελλοχεύει ο κίνδυνος οι ασφαλισμένοι να μην επιλέγουν τις υψηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες και να μην πληρώνουν υψηλές εισφορές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγαλύτερη "τρύπα" στα δημόσια έσοδα και το κράτος να μην μπορεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για τις συντάξεις, προκαλώντας νέα, σοβαρότερα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Προσθέτουν δε πως αν δεν δικαιωθούν θα είναι μία ακόμη επιβεβαίωση ότι το κράτος για άλλη μία φορά δεν σέβεται τις θυσίες των ασφαλισμένων και θα χάσουν κι άλλοι πολίτες τα λεφτά τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
Και προβάλλει ότι έχει τις καλύτερες τιμές στη χώρα






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο