Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

FITO+: Gold βραβείο για τη δράση
«Συμμετέχουμε και χειροκροτούμε τους φαρμακοποιούς της περιοχής μας»
Χρυσές οι παστίλιες Pulmoll στα Best in Pharmacy Awards 2020
H Parapharm International βραβεύτηκε για το επαναλανσάρισμα της Pulmoll
FIP: Πρόσβαση σε δεδομένα και δείκτες ασφαλείας στους φαρμακοποιούς
Προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια των ασθενών


Στο ΣτΕ θα προσφύγουν οι μονοσυνταξιούχοι του πρώην ΤΣΑΥ αν δεν πάρουν τη σύνταξη που διεκδικούν

4/3/2020 5:16:12 μμ
Για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική απάτη όλων των εποχών κάνουν λόγο χιλιάδες ασφαλισμένοι του πρώην ΤΣΑΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική απάτη όλων των εποχών κάνουν λόγο χιλιάδες ασφαλισμένοι του πρώην ΤΣΑΥ, οι οποίοι κατέβαλαν επί 36 χρόνια αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές κάθε μήνα προκειμένου να λάβουν προσαύξηση στη σύνταξη.

Από το τέλος του 2015 όμως, οπότε και καταργήθηκε ο Κλάδος Μονοσυνταξιούχων, οι ασφαλισμένοι που πλήρωναν τις υψηλές εισφορές έχουν βρεθεί στον «αέρα» και ζητούν από τον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση να επιλύσει οριστικά το θέμα με αποδοχή της σχετικής νομοθετικής τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε από τον Νικήτα Κακλαμάνη. Ειδικότερα, ζητούν να υπολογίζεται η προσαύξηση της σύνταξης με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζεται και η ειδική προσαύξηση των ασφαλισμένων του πρώην ΤΣΜΕΔΕ.

Παράλληλα, φέρονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να αποκατασταθούν οι αδικίες και να λάβουν όσοι κατέβαλαν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΑΥ μεγαλύτερη σύνταξη από εκείνους που πλήρωσαν τη βασική κλίμακα του ταμείου.
Εξάλλου, ο ίδιος ο υπουργός είχε εξαγγείλει ότι στο νέο ασφαλιστικό, το ύψος της διαμορφωμένης σύνταξης θα είναι ανάλογο με τις καταβληθείσες εισφορές των ασφαλισμένων.

Όπως εξηγούν τα μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας εγείρεται ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα: «Μόλις, οι Έλληνες ενημερωθούν για την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν χιλιάδες μονοσυνταξιούχοι του ΤΣΑΥ, ελλοχεύει ο κίνδυνος οι ασφαλισμένοι να μην επιλέγουν τις υψηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες και να μην πληρώνουν υψηλές εισφορές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγαλύτερη "τρύπα" στα δημόσια έσοδα και το κράτος να μην μπορεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για τις συντάξεις, προκαλώντας νέα, σοβαρότερα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Προσθέτουν δε πως αν δεν δικαιωθούν θα είναι μία ακόμη επιβεβαίωση ότι το κράτος για άλλη μία φορά δεν σέβεται τις θυσίες των ασφαλισμένων και θα χάσουν κι άλλοι πολίτες τα λεφτά τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η υπόσχεση του Χ. Χάλαρη προς όλους τους υγειονομικούς
Οι εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο


Σχετικά άρθρα

Θ. Τρύφων:
Που θα εξασφαλίζει την επάρκεια της χώρας
Ε.Ε.: Απαγορεύει τη νέα επιβλαβή ψυχοτρόπο ουσία ισοτονιταζένη
Κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου σε σκόνη ή ως ρινικό σπρέι