Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στο παρά πέντε η διάταξη για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία

20/2/2024 12:41:31 πμ
Ο Αδ. Γεωργιάδης στοχεύει να καλύψει και άλλα αιτήματα του κλάδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Θέλω να συνδέσω τη θητεία μου στο υπουργείο με τον ενεργό ρόλο των φαρμακοποιών στις παροχές υγείας», δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, παρόντος του προέδρου του ΠΦΣ, Απ. Βαλτά. 


Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ήδη ετοιμάζεται η διάταξη για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία. Είπε ακόμα πως αναζητά τρόπους ώστε οι ασθενείς να παίρνουν από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους κάποια από τα ΦΥΚ αλλά και να εμπλέξει τους φαρμακοποιούς περισσότερο στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «με ενδιαφέρει να κάνουμε τη ζωή των ασθενών ευκολότερη και δέχομαι ότι σε αυτό οι φαρμακοποιοί μπορούν να αποτελέσουν πολύ μεγάλο όπλο». 


Στη συζήτηση ο Απ. Βαλτάς επισήμανε ότι ήδη συζητά με στελέχη του υπουργείου τα θέματα αυτά (όπως εξάλλου είχε κάνει και με προηγούμενες διοικήσεις του υπουργείου) και πως είναι ανοιχτός ο κλάδος να συμμετέχει περισσότερο στην πρόληψη. 


Στην ίδια εκπομπή ο υπουργός μίλησε και για τις αυξημένες συμμετοχές στα γενόσημα, εξηγώντας ότι με νέα υπουργική απόφασή του η επιπλέον επιβάρυνση δεν υπερβαίνει το ύψος των τριών ευρώ για κάθε σκεύασμα. Διευκρίνισε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε σε λίγα φάρμακα (στατίνες και ψυχιατρικά), στα οποία τέθηκε αυτό το «πλαφόν» και εξέφρασε δημόσια ένα «ευχαριστώ» στους φαρμακοποιούς που διαμαρτυρήθηκαν, ιδίως στον Απ. Βαλτά και στον Κ. Λουράντο, συμβάλλοντας έτσι στην αμεσότατη διόρθωση του λάθους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA


Σχετικά άρθρα

Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
ΠΦΣ: Συγκεντρώνει στοιχεία για ανεξόφλητες υποβολές φαρμακοποιών
Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας
Φ.Σ. Πειραιά: Προσφορά από την Epsilon Net για πρόγραμμα ψηφιακής κάρτας
Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced