Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στις 19 Μαΐου η απόφαση της Ε.Ε. για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων

27/4/2009
Εκδίκαση της προσφυγής ιταλών και γερμανών παραγόντων υπέρ του «ανοίγματος» του φαρμακευτικού επαγγέλματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σύμφωνα με πηγές του «Φ.Κ.», η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία θα καθορίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων στις χώρες της Ευρώπης, αναμένεται να εκδοθεί στις 19 Μαΐου 2009.

 

Η απόφαση θα αφορά την εκδίκαση προσφυγής ιταλών και γερμανών παραγόντων υπέρ του «ανοίγματος» του φαρμακευτικού επαγγέλματος και της αλλαγής του ισχύοντος ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2008, ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Υβ Μποτ γνωμάτευσε υπέρ των φαρμακοποιών, υποστηρίζοντας ότι «Η ιδιοκτησία και η λειτουργία ενός φαρμακείου αποτελεί δικαίωμα που ανήκει αποκλειστικά στους φαρμακοποιούς και μόνο σ’ αυτούς».



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η συμφωνία υπολογίζεται στο 1 δισ. λίρες
Επανορθωτική δράση για καφέ κηλίδες με τη δύναμη των προβιοτικών






Σχετικά άρθρα

Μπορούν τα φαρμακεία να συμβάλλουν στην ένταξη ασθενών σε κλινικές δοκιμές;
Την απάντηση θα δώσει πιλοτικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου Oxford και των φαρμακείων Boots
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Πρώτη σε ψήφους η παράταξη του Δ. Ευγενίδη
Στο 92% η συμμετοχή στις εκλογές
Νέος πρόεδρος στον Φ.Σ. Χαλκιδικής ο Κ. Κάσσανδρος
Μετά τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ.
'Ανοιξε το πρώτο ανέπαφο φαρμακείο
Λειτουργεί αποκλειστικά με τεχνητή νοημοσύνη