Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στην κυκλοφορία αναμένονται 87 καινοτόμα φάρμακα με την έγκριση του ΕΜΑ

29/11/2023 12:50:55 πμ
Σύμφωνα με την Έλ. Χουλιάρα, Μέλος ΔΣ PIF, Πρόεδρο και CEO AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την εκτίμησή της για την κυκλοφορία 87 νέων σκευασμάτων εξέφρασε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του PhARMA Innovation Forum Greece η Έλ. Χουλιάρα, Μέλος ΔΣ PIF, και Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου. «Προφανώς πρόκειται για σκευάσματα που είτε έχουν πάρει ήδη έγκριση είτε έχουν κατατεθεί φάκελοι και οι εταιρείες περιμένουν να εγκριθούν με αρκετά μεγάλο βαθμό σιγουριάς από τον ΕΜΑ.


Αυτό που υποστηρίζουμε σήμερα εμείς είναι πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να έρθουν αυτά τα 87 σκευάσματα στην Ελλάδα, γιατί είναι σκευάσματα που έχουν αξία και θα φέρουν οφέλη στους ασθενείς. Δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα μπορέσουν οι εταιρείες να φέρουν και τα 87, όταν για παράδειγμα στο νοσοκομειακό κανάλι, ειδικά για τα πλέον καινοτόμα φάρμακα, αν συνεχιστεί η ίδια πορεία χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση, θα έχουμε υποχρεωτικές επιστροφές της τάξης του 80-85%», όπως σημείωσε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε ετοιμότητα ο Φ.Σ. Λάρισας, σύμφωνα με τον Θ. Κουτσούκη
Διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

«ΟΙΚΟΘΕΝ»: Οι υπηρεσίες κατΆ οίκον επεκτείνονται ραγδαία μέσω των νοσοκομείων
Τα αποτελέσματα μετά από 3 χρόνια εφαρμογής
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την απελευθέρωση της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ
Ο ΠΦΣ αντέδρασε με επιστολή στον Σ. Φάμελλο
«Μαϊμού» φάρμακα κατά της παχυσαρκίας κυκλοφορούν στη χώρα
Σε ετοιμότητα ο Φ.Σ. Λάρισας, σύμφωνα με τον Θ. Κουτσούκη
Το 45% του πληθυσμού έλαβε τουλάχιστον μία συνταγή με αντιβιοτικό το 2024
Αποτελέσματα από τη μελέτη του ΠΙΣ