Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Στην Ελλάδα το μοναδικό φάρμακο για την ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση

24/9/2014 10:43:53 πμ
Στρατηγική συνεργασία Pharmathen με InterMune Inc.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος 

Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen προχώρησε σε μία ακόμη στρατηγική συνεργασία με αμερικανική εταιρεία, την InterMune Inc., με στόχο την κυκλοφορία «ορφανού» φαρμάκου για την ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση (ΙΠΙ) στην ελληνική αγορά.

Το σκεύασμα με δραστική ουσία την πιρφενιδόνη είναι η πρώτη και μοναδική θεραπεία που έχει εγκριθεί στην Ευρώπη για αυτή τη μη αναστρέψιμη και τελικά θανατηφόρα ασθένεια, με τη Pharmathen να κάνει έτσι δυναμική είσοδο στον τομέα των σπάνιων νόσων.

Η συνεργασία με την InterMune ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, ενώ βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις θεραπευτικές επιλογές της Pharmathen στον τομέα των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.


 

Ο πρόεδρος της Pharmathen κ. Βασίλειος Κάτσος, με την ευκαιρία αυτής της πολύ σημαντικής συμφωνίας, δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη που μας έδειξε η InterMune είναι τιμή για εμάς. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας δέσμευσης να διαφοροποιούμαστε διαρκώς, παρέχοντας καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές στους Έλληνες ασθενείς, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εμπλουτίσαμε το χαρτοφυλάκιό μας με μια τόσο σημαντική θεραπεία. Ως επακόλουθο της συνεργασίας αυτής, η Pharmathen έχει εδραιώσει τη θέση της στον τομέα των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος και έχει επίσης εισέλθει στον τομέα των σπάνιων νόσων. Παραμένοντας πάντα πιστοί στις αξίες μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε κορυφαία καινοτόμα προϊόντα, έτσι ώστε να καλύψουμε τις θεραπευτικές ανάγκες με υψηλής ποιότητας θεραπείες».


Η διαθεσιμότητα της πιρφενιδόνης στην Ελλάδα αποτελεί σημαντική εξέλιξη, καθώς είναι η πρώτη και μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία στην Ευρώπη για την ήπια έως μέτρια ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, δίνοντας ελπίδα σε έναν σημαντικό αριθμό ασθενών στην Ελλάδα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το 3ο κατά σειρά σχολείο, στο οποίο παρέχει εξειδικευμένο εξοπλισμό για τους νέους επιστήμονες του μέλλοντος
«Διάλογος για μια ολοκληρωμένη Στρατηγική για τις Σπάνιες Παθήσεις»


Σχετικά άρθρα

Plac Control: Χορηγός στις εκδηλώσεις «Βιώσιμη Οδοντιατρική - Κάνοντας τη διαφορά»
Για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη, ποιοτική και «πράσινη» οδοντιατρική περίθαλψη
Β. Μπιρλιράκης: «Τεράστια η τεχνογνωσία που λάβαμε από τους ιταλικούς συνεταιρισμούς»
Ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ και δεκάδες μέλη της επισκέφτηκαν τη γειτονική χώρα
Σταματά η κυκλοφορία του φαρμάκου βαρδεναφίλης
Η απόφαση ισχύει για όλη την Ευρώπη και σχετίζεται με εμπορικούς λόγους
ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.: Ξεκινά επετειακή καμπάνια για τα 30 του χρόνια
Σε συνεργασία με την εταιρεία Golden Dust