Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σταυρός φαρμακείων: Αναμμένος μόνο όταν το φαρμακείο λειτουργεί

7/11/2019 3:54:36 μμ
Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας και τη σκοπιμότητά τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας και την σκοπιμότητα που εξυπηρετούν οι φωτεινοί σταυροί των φαρμακείων δίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, με αφορμή το σαφάρι προστίμων που έχουν ξεκινήσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης σε όσα φαρμακεία παραβαίνουν τους κανονισμούς.

Όπως επισημαίνει ο Κ. Λουράντος οι σταυροί των φαρμακείων δεν αποτελούν διαφημιστικό μέσον αυτών, αλλά σημείο ύπαρξης λειτουργούντος φαρμακείου.

«Αυτό έχουμε δηλώσει και στους Δήμους που ζητούν την καθαίρεσή τους από τους στύλους και αυτό είναι το όπλο μας απέναντι στην επιμονή των διαφόρων αρμοδίων στην εξαφάνισή τους! Δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αναμμένοι σταυροί, όταν τα φαρμακεία τους είναι κλειστά, προκαλούν μεγάλο πρόβλημα στο Σύλλογο και ακυρώνουν τα επιχειρήματά του», επισημαίνει.

«Τα κλειστά φαρμακεία οφείλουν να έχουν σβηστούς τους σταυρούς και τις πινακίδες, διαφορετικά λειτουργούν ως διαφημιστικά μέσα και παραπλανούν τους πολίτες που ψάχνουν για διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Στο Σύλλογο φθάνουν συνεχώς καταγγελίες και μάλιστα πρόσφατα μία από αυτές κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας και σε άλλους αρμόδιους παράγοντες. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί, γιατί ορισμένοι θα πάρουν στο λαιμό τους όλο τον κλάδο. Ας είμαστε προσεκτικοί επίσης στα ηλεκτρονικά μηνύματα που εκπέμπουμε μέσω των αναμμένων σταυρών διότι όπως είπαμε ο σταυρός δεν είναι προωθητικό μέσον πώλησης, αλλά σημείο αναφοράς λειτουργούντος και μόνο φαρμακείου», καταλήγει.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά






Σχετικά άρθρα

Μπορούν τα φαρμακεία να γίνουν «safe spots»;
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά