Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η τιμολόγηση φαρμάκων

30/11/2015 1:27:01 μμ
Ένα σκεύασμα, τέσσερις τιμές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται  η τιμολόγηση των φαρμάκων, καθώς ένα σκεύασμα διαθέτει τέσσερις τιμές, ενώ ορίζεται από το κράτος η ανώτατη επιτρεπόμενη.
Σύμφωνα με στοιχεία  ο συνολικός αριθμός των ενστάσεων, ξεπερνάει τις 300. Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι υπάρχουν φάρμακα στα οποία η τιμή έχει πέσει ακόμη και 30% κάτω από τη χαμηλότερη της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών επισημαίνουν ότι αν οι τιμές αυτές δεν αποκατασταθούν ο κίνδυνος να αποσυρθούν φάρμακα από την ελληνική αγορά είναι ορατός.

Να σημειωθεί εδώ ότι η  επιτροπή δεν ολοκλήρωσε το έργο της και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη. Πάντως, πριν τη λήψη της όποια απόφασης και την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην Επιτροπή Τιμών, αναμένεται να κληθούν να γνωμοδοτήσουν οι νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου, αλλά και οι υπηρεσίες του ΕΟΦ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

H Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» διοργάνωσε σχετική ημερίδα
Έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ψεύτικα προφίλ και διαφημίσεις eshop






Σχετικά άρθρα

ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ
FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά