Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στα τέλη Οκτωβρίου η έκδοση του συμπληρωματικού Δελτίου Τιμών φαρμάκων

14/10/2010
Για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κάνει λόγο ο Σ.Φ.Ε.Ε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Τιμών Φαρμάκων, το Διορθωτικό-Συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών θα εκδοθεί γύρω στα τέλη Οκτωβρίου.

 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) σημειώνει ότι «η αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται είναι κατά παράβαση της Αγορανομικής Διάταξης 8/2010 (άρθρο 342 παρ. 6), με βάση την οποία το Διορθωτικό Δελτίο Τιμών έπρεπε να έχει εκδοθεί εντός 20 ημερών δηλαδή μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου».

 

Το αρμόδιο υπουργείο έχει εξετάσει τις ενστάσεις που κατατέθηκαν από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και «όλοι οι υπάλληλοί του εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για την έκδοση του Διορθωτικού – Συμπληρωματικού Δελτίου Τιμών».

 

Σύμφωνα με το υπουργείο:

  • Το συγκεκριμένο Δελτίο Τιμών θα συμπεριλαμβάνει και τις τιμές για τα νέα φάρμακα, για τα οποία έχει κατατεθεί αίτηση έως 30 Ιουνίου. Μετά το Διορθωτικό-Συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών αναμένεται έκδοση νέου Δελτίου Τιμών τον Δεκέμβριο του 2010.
  • Όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο, προκειμένου να λάβουν βεβαίωση από την αρμόδια Διεύθυνση, με την οποία θα πιστοποιείται ότι η τρέχουσα τιμή των φαρμάκων που δεν έχουν τιμολογηθεί με το Δελτίο Τιμών της 8ης Σεπτεμβρίου είναι προσωρινή και ισχύει μέχρι την έκδοση του Διορθωτικού-Συμπληρωματικού Δελτίου Τιμών στο τέλος του Οκτωβρίου.
  • Με την ίδια βεβαίωση θα πιστοποιείται ότι σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει οι τιμές αυτές να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον υπολογισμό των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων σε άλλες χώρες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Σχετικά άρθρα

Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
ΠΦΣ: Συγκεντρώνει στοιχεία για ανεξόφλητες υποβολές φαρμακοποιών
Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας
Φ.Σ. Πειραιά: Προσφορά από την Epsilon Net για πρόγραμμα ψηφιακής κάρτας
Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced