Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στα γενόσημα λένε ναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

3/9/2013 7:52:39 πμ
Ανακοίνωση της Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη περί γενοσήμων φαρμάκων και σχεδίου μετακίνησης 6000 ιατρών ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

 

«Λέμε ναι στα γενόσημα αλλά διεκδικούμε, για τους ασθενείς μας να επιλέγει ο γιατρός το γενόσημο που θα συνταγογραφήσει,καθώς είναι ο ΜΟΝΟΣ που έχει την τελική ευθύνη και μπορεί να κρίνει την κλινική αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου σκευάσματος.


Θεωρούμε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχει άμεση ανάγκη σοβαρών και γενναίων μεταρρυθμίσεων, μεταρρυθμίσεις όμως που θα εξασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και που θα προκύψουν μέσα από διεξοδικό διάλογο με τους ιατρικούς φορείς. Μεταρρυθμίσεις που θα αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ασφαλισμένους, θα αναγνωρίζουν την προσφορά των ιατρών και θα δημιουργούν θέσεις εργασίας και νέες προοπτικές κυρίως στους νέους ιατρούς που πλήττονται από την ανεργία.

 

Επίσης η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ αφού διαμηνύει ότι δε θα γίνει αποδεκτή η απώλεια οποιασδήποτε θέσης εργασίας, ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί απαραίτητη την έναρξη λειτουργίας αστικού τύπου κέντρων υγείας προκειμένου αυτά μαζί με τα ιδιωτικά ιατρεία να αποτελέσουν ηθμό πρόσβασης προς τα δημόσια νοσοκομεία, αφού το 80% των επειγόντων περιστατικών δε θα έπρεπε καν να φτάνουν στα νοσοκομεία.

 

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν την ενοποίηση των δομών της ΠΦΥ με επίκεντρο το ιδιωτικό ιατρείο, τον πλήρη διαχωρισμό της πρωτοβάθμιας από την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους ιατρούς, την κατάργηση του πλαφόν των 200 επισκέψεων, τον εξορθολογισμός της ιατρικής αμοιβής και τη θέσπισης συμμετοχής 5 ευρώ, όπως ακριβώς ισχύει στα νοσοκομεία - κέντρα υγείας, μπορούν και πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο στον ΕΟΠΥΥ».


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο