Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Sotatercept: Να ενταχθεί στον θεραπευτικό αλγόριθμο της ΠΑΥ

14/3/2025 3:10:43 μμ
Πρόταση από Έλληνες επιστήμονες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αλλαγές στον θεραπευτικό αλγόριθμο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) προτείνει ομάδα Ελλήνων ειδικών σε άρθρο τους στο Hellenic Journal of Cardiology


Οι επιστήμονες επανεξέτασαν τη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου, υπό το φως της διαθεσιμότητας νεότερων καινοτόμων θεραπειών, και καταλήγουν στην πρόταση για την ενσωμάτωση του sotatercept στον ελληνικό θεραπευτικό αλγόριθμο. Το σκεύασμα, μέσω προγράμματος πρώιμης πρόσβασης, χορηγείται ήδη σε ασθενείς με ΠΑΥ, ενώ έχει δρομολογηθεί και η ένταξή του στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. 


Πρόκειται για την πρώτη και μόνη θεραπεία με αναστολέα σηματοδότησης ακτιβίνης που στις κλινικές μελέτες μείωσε σημαντικά την πνευμονική αγγειακή αντίσταση, ενώ έδειξε στατιστικά σημαντική και κλινικά σημαντική μείωση στα συμβάντα νοσηρότητας και θνησιμότητας σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. Δεδομένων αυτών των ευεργετικών επιπτώσεων στην ποιότητα ζωής και στην εξέλιξη της νόσου, οι επιστήμονες αναφέρουν: «με βάση αυτά τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, το sotatercept φαίνεται να είναι ένας καλά ανεκτός, αποτελεσματικός νέος παράγοντας για την ΠΑΥ».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την παροχή υπηρεσιών συνταγογράφησης και χορήγησης θεραπείας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης στις 17 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Τεράστια η υποδιάγνωση των χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων στην Ευρώπη
Τη στιγμή που κοστίζουν στα συστήματα υγείας 21 εκατ. δολάρια τον χρόνο
Σούπερ-ηρωίδα με διαβήτη τύπου 1 συστήνει η Marvel
Στόχος να απενοχοποιήσουν οι ασθενείς τη νόσο τους
Κυστική Ίνωση: Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών από τη λήψη νέων τροποποιητών
Σύμφωνα με μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 48ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη νόσο
Kapa Research: 1 στους 4 προμηθεύεται αντιβιοτικά, χωρίς να επισκεφθεί πρώτα τον γιατρό
Γ. Πατούλης : «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας»